maanantai 15. marraskuuta 2010Keijuhame

Alushousujen uusi elämä

Jo jonkin aikaa on tarkoituksenani ollut tehdä pikku röyhelöhame oranssista kankaansta, jonka Tiia jätti minulle. Tehtävä on tuntunut aika haastavalta, eikä hame ole edennyt tippakaan, eikä siksi myöskään Vastavärit-sarjan (1 ja 2) viimeinen osa ole vielä toistaiseksi ilmestynyt.

Toteutus oli kuitenkin pyörinyt mielessä muutamasti ja tänään kävin vihdoin hommiin.


Kangasta oli älytön, epämääräinen kasa, jonka selvittämiseen meni varmaan eniten aikaa. Olin saanut loistavan idean tehdä vyötärökaitaleen vanhoista käytetyistä alushousuista, joiden pitsinen alaosa oli rispaantunut, mutta yläosa moitteeton. Leikkasin sen siis irti ja niin oli ainekset kasassa.Ja sellainen siitä sitten tuli ilman ihme kyllä kummempia kommelluksia, vaikka olin hyvin epävarmana liikenteessä.


Yritin levitellä kangasta edes vähän huoneemme lattialle ja hahmotin, että sen helma olikin valmiiksi pyöreä, ja alasauma huoliteltu. Huippu homma! Sitten vaan leikkasin sen kahtia alareunan muotoa seuraillen, kuitenkin niin että about puolessa välissä aloin suurentaa leveyttä. Taitoin kappaleen kahtia ja harsin sitä kasaan yläreunasta.Ompelin päät kiinni käsin, jolloin ympyrä sulkeutui. Levitin tekeleen lattialle ja koitin saada rypytyksen tasaiseksi. Sitten vaan kiinnitin sen tuohon yläosaan nuppineuloilla ja ompelin yläosaa venyttäen. Tuli mukavan muhkea! Perjantaina päälle, ehdottomasti!Translation: I just made a funny fairy skirt using that orange fabric that Tiia left me and my old underwear :D

4 kommenttia :

 1. Jotain meni pieleen, kommentti ei jotenkin kai tullut lapi, mutta ihan pakko tulla viela uudelleen kehumaan tota hametta, se on upea, vari herkku ja aluspoksyjen uusiokaytto suorastaan nerokasta. Pistan vinkin korvan taakse.

  VastaaPoista
 2. Hih, kiitos! Itsekin olen oikein tyytyväinen ja oikeastaan tosi yllättynyt että onnistui noin hyvin :)

  VastaaPoista
 3. ompas ihana!

  ajattele nyt sulla sitten aina vilkuu alushousut julkisilla paikoilla :D

  ei mut oikeesti tommonen mekko olis ihana, mutta en ole ihan varma etta oisko mulla mitaan tilaisuuksia pitaa tommosta...

  VastaaPoista
 4. Kiitti :D Aina tulee tilaisuuksia keijuilulle! Itse oon tuota pitänyt jo osana oloasua: yhden päivän täällä kotona liihotellut se päällä, ja viikonloppuna ajattelin ottaa sen juhlakäyttöön bileisiin, kun pitääkin vähän hassutella :)

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>