torstai 25. marraskuuta 2010Granaattiomena kakilla

Olen vähän jälkeenjäänyt näissä hedelmäasioissa. Tunnistan monet eksoottiset hedelmät ulkonäöltä, mutta jostain syystä itse maistaminen on jäänyt väliin. Lähiaikoina tuli korjattua tilanne parin hedelmän kohdalla, kun lähikaupassa oli myynnissä granaattiomenoita sekä sharoneita.
Granaattiomenamehua olin kyllä joskus juonut, mutta senkin maku vähän jäänyt unholaan. Googlettamalla selvisi, että hedelmästä syödään vain nuo punaiset siemenet. Valkoinen on pahaa.Netissä joku opasti että hedelmästä kannattaisi irrottaa siemenet jotenkin kopauttelemalla, mutta en minä ainakaan moisella metodilla onnistunut. Lusikalla kaivelin ja sotkuhan siitä syntyi. Mehu kun on niin herkässä. Samantien kun leikkasin hedelmän kahtia, pissasi se alleen pienen lätäkön.

Hedelmä (eli ne siemenet ja niitä ympäröivä hedelmäliha) oli yllättävän kirpsakkaa (etenkin kun odotin jotain eksoottista ja makeaa). Tuli vahvasti mieleen karpalo. Ilmeisesti hedelmä on terveellinen (ihan kuin olisin jostain lukenut) eli kyllä niitä siemeniä sitten pari lusikallista tuli syötyä huvikseen. Ehkä kuitenkin soveltuvat paremmin johonkin sekaan heitettäväksi, esim. salaattiin. Tai jäätelöön, jota samantien koitinkin. Stracciatellaa oli siinä käden ulottuvilla. Oli tosi kiva lisä siihen. Uskoisimpa että muihin jäätelöihin sopii vielä paremmin!Sitten tämä toinen: persimon eli sharon eli kaki. Sen mausta tuli mieleen sellainen kova päärynä johon on ehkä sekoittunut vähän persikkaa (vai hämäsikö väri). Oli siis ihan hyvän makuista, muttei mitään ihmeellistä sekään.Myönnettäköön etten henkilökohtaisesti ole mikään hedelmäfani - vihannekset rokkaa! Silloin kun hedelmiä syön niin saisivat olla maukkaita ja mehukkaita. Ehkä kuitenkin joskus näitäkin kahta tulen vielä ostamaan. Vaikka granaattiomena on hirveän vaivalloinen hedelmä, niin kyllä niitä siemeniä ihan mieluusti sinne jätskin sekaan heittelisi. Ja loppupeleissä, kyllä mielummin taitaisin syödä sharonin kuin omenan.


Translation: I'm not a big fan of fruit - I love vegetables - but when I saw kakis and pomegranates in Netto i knew my time had come. I had to try those for the first time. I was a bit disapponted as I was waiting for some exotic tastes. The pomegranate tasted like cranberries and kaki like a hard pear (not a juicy one) with a hint of peach? Anyways I think I might end up buying both of them some day again - the pomegranate seeds were a really nice addition to ice cream and after all I might rather eat a kaki than an apple.

2 kommenttia :

  1. Granaattiomenan perkaamiseen oli ihan näpsäkän oloinen ohje täällä: http://blogit.mtv3.fi/voisilmapelia/2010/10/30/granaattiomenan-huumaa/. En kyllä oo testannut miten toimii, mutta ilmeisesti ihan hyvin =)

    VastaaPoista
  2. Tuohan vaikuttaa pätevältä! Pitääkin koittaa. Kiitti vinkistä :)

    VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>