tiistai 9. marraskuuta 2010Die Rose von Jericho


Sain eräiltä ihastuttavilta leideiltä hämmentävän kukan nimeltänsä Jerikonruusu. Se oli kuiva pallo, kunnes sen laittoi veteen: tuolloin kukka palasi hyvinkin nopeasti kuolleista:No nopeasti ja nopeasti - yllä esitettynä 12 tuntia, joiden jälkeen akku loppui. Etenkin alkuvaiheessa aukeamisen saattoi kuitenkin nähdä ihan silmin. Kasvia voi pitää vedessä 8 päivää, jonka jälkeen sen pitäisi antaa kuivua vähintään 2 viikkoa. Kuivan pallon voi sitten vaikka heittää kaapin perälle odottamaan seuraavaa hetkeä kun sen haluaa aukaista :)Alkuasetelma. Siitä se sitten rullautui auki ja pikku hiljaa hiipi vihreä värikin lehdillensä.

Tilanne parin päivän takaa, nyt viherrystä lienee vielä enemmän havaittavissa. Vaihdoin lautasen vähän syvempään kulhoon, jotta juuret pääsivät kokonaan veden alle. Nyt jännäillään tässä vielä muutama päivä kuinka paljon kehitystä tapahtuu. Sitten onkin kuivan kauden aika.


Translation: Got that plant from some lovely ladies, it's called rose of Jerciho and it's amazing. It's basically dead until you put it in the water when it opens and gets that green colour back. Cool!

2 kommenttia :

  1. hui, jotenkin pelottavan jännittävä kasvi! enpä ole tuommoisesta "otuksesta" ennen kuullutkaan :D

    VastaaPoista
  2. Joo se on jotenkin hmm, liskomainen :) Ja nuo käpertyneet oksat on kuin jotain käsiä. Hirveen lähelle ei kyllä nenää uskaltanu työntää jos se vaikka ois nappassu kiinni :D

    VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>