keskiviikko 20. lokakuuta 2010



Tähän väliin ruokaaa!

Jottei ihan täysin tyyli-painotteiseksi menisi, kertoilen välillä vähän ravinnosta. Viime aikojen parhaat palat:

1.


Kokkailtiin Katrin kanssa ihan mieletön ateria! Sen lisäksi että kaikki oli itsessään todella maukasta, muodostui osista myös mahtava kolminaisuus. Ehkä vähän tukuisampi setti, mutta pitäähän sitä välillä kunnolla syödäkin. Etenkin silloin kun on nälkä.



Kasvismönjä: Pilkoin kivoiksi suupaloiksi kesäkurpitsan ja 2 valkoista suippopaprikaa, vähän pienemmiksi paloiksi sipulin ja 4 chili-valkosipulinkynttä. Kuullottelin tilkassa öljyä ensin kesäkurpitsat, vähän ajan päästä lisäsin paprikat ja sitten vielä sipulit. Mausteiksi heittelin reippaasti currya, paprikaa ja chilijauhetta, makua antamaan myös tandoori masalaa ja juustokuminaa. Siinä kypsyttelin, kunnes kasvikset olivat mukavasti pehmenneet, mutta kuitenkin napakoita. Rouhin joukkoon merisuolaa ja pippuria ja lisäsin puoli pakettia yrttituorejuustoa. Kääntelin seosta vielä matalalla lämmöllä sen verran että juusto sekoittui tasaisesti joukkoon. Herkkua!



Kapan Kanat: Näihin ei ole tarkkaa reseptiä, mutta hommahan lähti liikkelle maustamattomista broilerinfileistä, jotka leikattiin kivoiksi paloiksi ja laitettiin marinoitumaan liemeen, jossa mm. punaista pestoa, ihan vähän punaista currytahnaa, öljyä, soijakastiketta, yrttimausteita, paprikaa jne... Jonkin aikaa marinoiduttuaan paistettiin pannulla.



Vähän parempi riisi: Netossa ei ole enää ollut basmatiriisiä. Siksipä onkin ollut tyytyminen pitkäjyväiseen riisiin, joka vieläpä myydään keittopusseissa, jotka ainakaan minun mielestäni ei ole mitään maailman helpoimpia käyttää. Saahan ne sieltä pusseista toki poiskin, mutta tällä kertaa nyt kuitenkin toimin pussi-mallin mukaan, kun en jaksanut alkaa mittailemaan vettä. Lisäsin keitinveteen kasvisliemijauhetta, suolaa, currya ja provencen yrttisekoitusta. Kun riisit olivat kypsiä ja vapautuneet pusseistaan, sekoitin mukaan vielä vähän margariinia sekä tuoretta basilikaa, oreganoa ja korianteria. Ehkä jopa parempaa kuin se ainainen basmati!


Nyt tuli taas nälkä. No, toinen juttu vielä:

2.


Tässä ei ollut hirvesti tekemistä, pitää vaan saada talteen hyvä yhdistelmä, joka sisälsi tuorejuusto-yrttitäytteisiä perunapuikkoja (Neton pakastealtaasta), sieni-kuorrutettua kalaa (tämä myös), yrtti- creme fraichea (valmista sekin) sekä erittäin simppelin mutta myös maittavan salaatin.



Lisukesalaatti: Jäävuorisalaattia, johon sekoitettu tällä kertaa "keittiön yrtit"-salat fix (Kuten Tiia blogissaan on maininnut tällaista voi tehdä itsekin sekoittamalla 3 rkl:een hyvää öljyä mieleisiään mausteita ja yrttejä, ehkä vähän etikkaa myös.) sekä paahdettua mantelirouhetta. So simple, so good!


Joo taidanpa tästä samantien mennäkin kehittelemään jotain pupellettavaa! Moi..


Translation: Good food makes me happy and seeing pictures of it hungry!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>