tiistai 26. lokakuuta 2010Lichter und Lust

Perjantai-iltana pimeän koitettua lähdettiin keskustaan vähän käppäilemään ja katselemaan valoja. Vuosittainen Festival of Lights -tapahtuma oli viimeistä viikonloppua meneillään. Treffattiin Alexanderplatzilla Katri ja Jani ja lähdettiin kävelemään Unter den Lindeniä pitkin kohti Brandenburgin porttia.
Lehmukset olivat oikein nätteinä ja syksyisissä väreissä siinä. Muutoin se mitä nähtiin (valaistuja kohteitahan on olevinaan ympäri kaupunkia) oli pienoinen pettymys. Kun kerran kyseessä on oikein jonkinmoinen festivaali, olisin odottanut kunnon showta ja ympäriöistä glühweintarjoilua! Vaan ei.
Brandenburgin portillakaan ei ollut mitää uutta tarjottavaa. Jatkettiin matkaa Holocaustin kautta Potsdamer Platzille.
Ei hirveesti ollut kuvattavaakaan, paitsi tämä random jätesäkki-kasa, joka oli mielestäni hirveän nätisti valaistu, muahaha! Niin ja Potsdamer Platzilla oli yksi kiva talo, jossa oli räväkät valot, välillä tuli matopelimäistä mediaakin.

Tuli nälkä joten lähdettiin meille päin. Poimittiin dönerit ja oluset matkaan ja tultiin meille ruokailemaan. Mietittiin myös Halloween-kujeita. Puolenyön jälkeen päätettiin vielä lähteä piipahtamaan lähikapakkaan zur Quelleen, jossa olikin aikamoiset bileet! Porukkaa jos jonkinmoista huhhuh!

Heti kun mentiin sisään, tuli joku mies pöytäämme. Ei meinannut uskoa ettei olla Italiasta, eikä siitä muutenkaan mitään tolkkua saanut. Mikko kysyi haluaako pelata korttia kanssamme. Mainosti pitävänsä korttipeleistä. Ei jaksanut pelata edes yhtä kokonaista kierrosta Durakia, vaikka opastus ja ohjaus oli erinomaista. "Ei huvita."

Joku vähän nuorempi kaveri tuli kyselemään vinkkejä, josko kulman takaanta löytyisi jokin klubi. No eipä löydy, mutta mieluusti kerrottiin arveluitamme mihin saattaisi kannattaa mennä. Tämän jälkeen mies paineli sitten naistenvessaan päivystämään. Tämä selvisi minulle kun jonkin ajan päästä tuli ajankohtaiseksi mennä pissille. Vessa oli varattu, joten jäin odottelemaan. Mies kurkisti ovesta ja kysyi haluanko tulla sisään. Nauraen sanoin ei ja lähdin järkyttyneenä pois. Illan mittaa mies taisi jokaiselta kysellä että huvittaiskos. Lopulta taisi kuitenkin löytyä joku mies sitten seuraksi.

Katrin kanssa soiteltiin jukeboksia ja fiilisteltiin biisejä. Oli kaikennäköistä tanssiseuraa, lähinnä mukavia papparaisia, mutta myös jotain nuorempia poikia.

Kävin yrjöllä. Pesin suun ja tilasin weinschorlen. Istahdin pöytään juttelemaan uusien ystäviemme kanssa ja jonkun naisen kanssa juteltiin pitkään miehistä. Hän sanoi että miehiä pitää kouluttaa kuin koiria. Mutta parhaimman vinkin oli antanut äitinsä: pitää olla hiljaa.

Tiskilla oli mies joka alkoi puhumaan suomea! Ihan saksalainen hän oli, mutta ex-tyttöystävänsä Suomesta. No siinäpä sitten tovi puhuttiin suomea ja saksaa.

Yhtäkkiä alakerran rokkari-poppoo pöllähti baariin. Halailtiin ja kippisteltiin. Älytön vartin hulina ja sitten olivat poissa.

Jotenkin biisivalintamme olivat kallistuneet ihanien ystärihittien puolelle. Katrin kanssa pidettiin tanssishowta ja kai siinä muutkin tanssahtelivat. Aina biisien jälkeen taputettiin. Hassua!

Aamu alkoi valjeta, baarineiti vaihtui ja tuli aika maksaa. Koko porukalta koko ilta 31 euroa. Ei voi olla oikein. Itse ainakin join pari kaljaa, vodkakolan ja varmaan kolme weinschorlea? Tosi mahtavat kekkerit joka tapauksessa :D


Translation: On Friday we went to see how some buildigs looked like at the festival of lights. It was a bit disappointing. Trees at Unter den Linden were nice and then some buildings at Potsdamer Platz but otherwise a bit boring. Afterwards we had a crazy night in our corner pub.

6 kommenttia :

 1. kivan kuuloista menoa! nauratti toi jätesäkkikasa ja se mies naisten vessas :D

  VastaaPoista
 2. Jotenkin ihanan rehellistä kun kerroit käyneesi yrjöllä. :-D Sitä sattuu!

  VastaaPoista
 3. ernia mults: niin muakin :D

  Tija: mistä kohasta? Täällä kuule sinua jo kaivataan, että alahan tulla ainakiin kylään!

  Petra: Sattuu toki! Joskin hyvin harvoin nykyään, siksi ehkä mainitsemisen arvoista :)

  VastaaPoista
 4. Noku Berliinissä on niin kivaa ja Jyväskylässä niin tylsää :/. Mut nyt näyttäisi siltä että pääsen tulemaan joulukuussa! Tosin en uskalla luvata ihan varmaksi, ettei käy samanlailla kun viimeks.

  VastaaPoista
 5. Painellaan peukkuja sen puolesta että pääset! :)

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>