keskiviikko 6. lokakuuta 2010Boheemielämää

Sunnuntaina käytiin brunssilla Kreuzbergissä Bohemi-nimisessä paikassa. Paikan nimi oli ennen Boheemielämää - kyllä, ihan suomeksi - ja sen takia kyseiseen paikkaan haluttiinkin tutustua. Paikka nimettiin Aki Kaurismäen elokuvan mukaan, mutta sittemmin lyhennettiin, kun saksalaiset eivät osanneet lausua sitä.
Oven viereen kirjoitettujen ruokien perusteella en kyllä olisi poikennut. Kaikkea noita oli tarjolla brunssillakin, mutta mulle riitti ihan hyvin leivät ja salaatit.


Kiva terassi


Sisälläkin viihtyisääItse brunssi oli oikein kattava ja sopivan hintainenkin. Normaalisti 6,50 e. Saatin alennettuun hintaan 5 e, kun tultiin sen verran myöhään.Jo mainittujet lämpimien ruokien, salaattien ja sämpylöiden lisäksi oli leikkeleitä ja juustoja, jälkkäriksi vanukkaita ja hedelmäjuttua. Lisäksi oli mahdollista paistaa itselleen vohveleita.


Brunssilla kuuluu mielestäni juoda kuohuviiniä ja appelsiinimehua.


Oli aikamoiset lihamötikät.


Jälkkäriksi otin talon oluen. Oli maittavaa ja oikein luomuakin.Omistajan kanssa jutskailtiin ja hän halusi välttämättä tarjota meille shotit. Hän kertoili paikan synnystä enemmänkin ja kaiken näköistä siinä pohdittiin, kunnes oli aika jatkaa matkaa.

Käveltiin ARENA-kirpparille. Myyjät olivat jo pakkailemassa tavaroitaan pois, mikä olikin oikeastaan aika hyvä ajankohta, sillä tavaraa irtosi halvemmalla. Ostin kivan kaulakorun 3 eurolla. (En vaan muistanut vielä kuvata.)


Tuli myös soiteltua urkuja ja nokkahuilua. Jälkimmäistä ihan myyjän pyynnöstä kun sitä huilua siinä katselin.

Kirppiksen jälkeen hengailtiin vielä vähän aikaa siinä ARENAn pihalla. Kirpparin ja Club der Visionären välissä on vihreä alue, jossa on nurmikolla päällystettyjä autoja, jättipenkkejä ja muuta jännää.

Oli sen verran vilpoisa ilma, että oli pakko päästä johonkin lämmittelemään. Käveltiin Schlesische Strassea takaisinpäin ja pysähdyttiin ihan kivan oloiseen paikkaan kaakaoille.
Mikä sen nimi oli - rapuam?


Ei vaan ehkä sittenkin Wendel :)


Translation: On Sunday we went to...
 • Bohemi, a bar/restaurant in Kruezberg that used to have a Finnish name "Boheemielämää" (named after a movie directed by Aki Kaurismäki). However, thay had to change the name to Bohemi because the original one was too difficult for Germans. We had a nice brunch and house beer. The owner also wanted to offer us some Jägermeister :)
 • ARENA Fleamarket. We were a bit late, everyone was already packing their stuff but beacuse of that it was easy to get stuff for cheap price.
 • a nice cafeteria called Wendel. (We thought it was Rapuam, because the menu was upside down :D)

2 kommenttia :

 1. Tuopas kuulostaa hyvältä paikalta tuo Bohemi. Täytynee käydä kans koklaan kuhan ehtii. Onko se suomalaisomisteinen?

  Käytiin kans muutama viikko sitten tuolla Wendelissä ja minä yritin pitkään tuosta listasta tavata sitä paikan nimeä. Kaveri sit neuvo, että sen listan voi kääntää toisinkin päin, niin lukeminen käy helpommin :P

  VastaaPoista
 2. Suosittelen kyllä! Bongattiin paikka Facebookin suomalaiset Berliinissä -yhteisöstä. Ei ollut suomalainen omistaja, en muista mistä, muttei saksastakaan. Omistaja oli myös vaihtunut perustamisen jälkeen.

  Hehheh, hauska kuulla että joku muukin on hämääntynyt nimestä :D

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>