perjantai 17. syyskuuta 2010Älä enää itke mies, illassa on lupaus kesästä

Tämän päivän ohjelmassa oli postissa käynti. Suoriuduin tehtävästä oikein mallikkaasti. Kotimatkalla poikkesin lähipuistoon nuuhkimaan syystuulta.Tuuli ja melkein satoi. Kävin Kaiser'sissa ruokaostoksilla. Kauppa oli täynnä suomalaisia! Aika jännittävä kokemus. Olin hiljaa ja hymyilin itsekseni.


Iltasella Alisen kokeileva keittiö valmisti virkistävän vihreää ruokaa:


Semi-thai vaikutteinen (kai?) ruoka koostui katkaravuista, vihreistä pavuista, kesäkurpitsasta, jalapenosta, bambunversoista, pienestä sipulista, parista valkosipulinkynnestä ja kookosmaidosta. Lisukkeena riisiä.


Kuullotin ensin öljyssä sipulit ja chilin. Lisäsin katkikset, kesäkurpitsat, pavut ja bambut. Kypsentelin tovin ja lisäsin kookosmaidon ja mausteet:

Vähän inkivääriä, kivasti chiliä, runsaasti currya ja mukavasti paprikaa. Sopivasti pippuria ja merisuolaa.

Riisipaketissa suositeltiin sekoittamaan valmiisen riisiin voita ja yrttejä.

Tottelin ja silppusin joukkoon vähän basilikaa, oreganoa, persiljaa ja korianteria. Lisäsin pikku nokareen auringonkukka-margariinia.
Yllätyin. Siitähän tulikin tosi hyvää!

Myönnettäköön että saatoin tosin hieman liiotella vihreiden papujen määrässä. Less is more.

Jälkihuom: Vegevinkki: katkaravut voi korvata paahdetuilla cashewpähkinöillä. Heittelin juuri muutaman joukkoon ja sopi oikein hyvin!

Translation: On my way home I stopped by the nearest park to take some photos and breathe the autumn air. In the evening I cooked something that turned out to taste surprisingly good!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>