maanantai 23. elokuuta 2010Some monuments and old buildings in Potsdam

Lauantaina otettiin suunnitelmien mukaisesti suunnaksi Potsdam. Zoologischer Gartenilta junamatka kestää parikymmentä minuuttia. Matkalipuksi riittää Berlin ABC-lippu, sillä Potsdam on Berliinin C-alueella, vaikka onkin oma kaupunkinsa.* Kuukausilipulla, jonka itse omistan, voi matkustaa kaksi henkilöä koko viikonlopun sekä arkisin 20-03. Nyt oli siis vielä oiva tilaisuus käydä katsastamassa miltä Potsdamissa oikein näyttää. (*Tagaan tämän muuten Berliinivinkkien alle juurikin tästä syystä.)Ei tajuttu että regional-juna olisi jatkanut vielä eteenpäin ja jopa pysähtynyt itse kaupungissa, vaan hypättiin pois Potsdamin päärautatieasemalla. Itsehän olen siis junaillut kyseiseen pisteeseen harvase päivä töihin. Keskustan suuntan en ollut vielä aikaisemmin taapertanut.Otettiin ratikka keskustaan. Ratikka oli hassu ja kuuma. Jossain vaiheessa jäätiin pois ja jatkettiin kävellen kohti Sancoussin linnaa ja sitä ympäröivää jättimäistä puistoa. Linna puutarhoineen on muuten yksi UNESCONn maailmanperintökohteistä.Käveltiin vanhan kaupungin läpi ja kurkattiin Holländisches Vierteliin, jossa ilmeisesti on hollantilaiseen tyyliin rakennettuja taloja ainakin.

City Toilette foreva! Oli muuten 20 senttiä halvempaa kuin Berliinissä!


Obelix

Saavuttiin puiston laidalle ja huomattiin, että alue oli aidattu jonkin "Linnayöt"-tapahtuman tähden. Selvisi että koko linna ja puutarha oli suljettu. No, eipä siinä sitten, jatkettiin matkaa eteenpäin.


Photo: Mikko

Ruvettiin seuraamaan ihmismassaa. Nähtiin se pahuksen linnakin takaapäin:

Vähän vanhempaa, normaalisti pukeutunutta porukkaa oli sinne tapahtumaan menossa ja tuossa odotteli alueelle pääsyä. Me bongattiin toisessa suunnassa horisontissa jotain kiinnostavaa ja lähdettiin kulkemaan kohti sitä.
Ja niin saavuttiin Ruinenbergille, jossa oli jotain pylväitä ja muita vanhoja rakennelmia. Nähtiin kuinka mylly alkoi pyörimään alhaalla ja jonkinmoinen musiikki soimaan festivaalialueella.

Siellä oli myös heinäsirkkoja.Ja takiaisia heittelevä poika:
No olihan se nyt hauskaa, mutta aika homma oli noita irroittaa rastoista! Lisäksi amppariahdistus iski. Ei kyllä paljoa viitsi ulkona liikkua taas tähän vuodenaikaan. Vaikka tällainen citytonttu olenkin, niin kyllä oikeesti tykkäisin luonnossa liikkua, kunhan vaan on iho ja tukka suojattu kunnolla, kun kärsin edelleen hirveästä ötökkäkammostä. Lähinnä paarmat ja ampiaiset aiheuttavat paniikkia. Eikä ajatus mistään hirvikärpäsestäkään päänahassa kovasti houkuta.

Pitäisi kyllä mennä joskus käymään uudestaan, että näkisi sen puutarhan ja linnan kunnolla. Lisäksi kiinnostaisi Botanischer Garten (sisäänpääsy 2 euroa), jossa voisi ihastella mm. orkideoja ja kaakaopuita. Tietysti Biosphäre liskoineen olisi mahtava kokemus, mutta vähän hintavampi (9,50 e). Toinen palatsi Neues Palais olisi varmasti myös tutustumisen arvoinen. Puhumattakaan Babelsbergin filmistudion teemapuistosta, mutta sinne liput olisi olleet parikymppiä.


Tuli aika huonoa kieltä, mutten nyt kykene tekemään asialle mitään, kun päätä särkee.


Summary: On Saturday we visited Potsdam, the nearest city to Berlin. It is actually in Berlin's C-area, so we could travel together with my ABC-monthly ticket. There was some happening going on so we didn't see the Sancoussi Palace. Instead we walked to Ruinenberg. Would be nice to make another trip soon as we also didn't see the New Palace yet. I would also like to go to the Botanischer Garten or Biosphäre.

2 kommenttia :

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>