tiistai 3. elokuuta 2010Saapuminen sateiseen saunaan

15.7. alkoi lomani toinen osio - Suomi. Lentokentällä oli hiljaista. Mies turvatarkastuksessa kehaisi hiuksiani. Lentokoneessa esitin ulkomaalaista, sillä vieressä istunut suomalainen pariskunta puhui minulle automaattisesti englantia. (Hauska leikki muuten!)

Heti koneen päästyä ilmaan lentoemäntä tuli kyselemään että minäkö olin tilannut ruokaa ennakkon. Olin aika ihmeissäni ja sanoin vaan että en. Lennon aikana ehkä viitisen kertaa tultiin vielä kyselemään, että sun nimihän on tämä ja kyllä tää näyttäis että on tilattu. Kysyin vaan että onko mahdollista että joku muu sen on tilannut minulle. (Jostain syystä en tajunnut että se oli ruksattu lennon tilauksen yhteydessä, jonka teki siis porukat.) Lopulta kuitenkin päätin syödä sen jo maksetun kana-nuudeli hässäkän joka oli ihan jees. Hassu juttu vaan. Olin jo bagelin ehtinyt siinä vetäistä aamupalan päälle. Hehe! Mutta hyvää oli, kiitos vaan :)Suomessa oli trooppinen ilma: todella kostea ja melko kuuma. Onneksi autossa oil ilmastointi. Iskä oli tullut autolla meitä hakemaan ja Annekan lento olikin saapunut kentälle pari tuntia aikaisemmin. Matkalla pysähdyttiin huoltsikalle ostamaan karpalo- ja kultalonkeroa.Keltakankaalla koitin juoda omenasiideriä, muttei se oikein ole mun juttu, joten blandasin sitä vielä vichyllä. Istuttiin terassilla ja opetin durakin. Äiti oli Tonavan risteilyllä, mutta muuten oli perhe kasassa.

Photo: Anneka

Erityisesti Dali-koira oli iloinen jälleennäkemisestä ja seurasikin minua kokoajan huomiota vaatien. Halusi jopa tulla syliin eikä murissut yhtään sitä nostaessa.Aleksilla oli hyviä älppyjä. Mm. Bonobon uusin jota kuunneltiin täsmäkaiuttimesta:Alkoi sataa, jotan piti siirtää pöytä katoksen alle.


Photo: Anneka

Leikittiin samalla spotify-leikkiä, jossa jokainen saa käydä laittamassa aina yhden biisin vuorollaan soimaan (tai jonoon).
Photo: Anneka
Photo: Anneka

Pelattiin Jatsia. Mun nopat jäi heittäessä päällekkäin! Moista en olekaan ennen nähnyt!Illanhämärässä vanhoja älppäritä, taidekeskustelua ja lopuksi vielä fortunat.


On tärkeää että peli on suorassa.


Morning has broken.

Perjantaina syötiin tortilloja ja tacoveneitä ja otettiin vaan iisisti koska lauantaina oli hullun aikainen herätys.

Keltsun tortillat koostuvat perinteisesti jauheliha-valkoisia papuja tomaattikastikkeessa-chilimössöstä, jäävuorisalaatista, tomaatista, maissista, juustoraasteesta ja kermaviilikastikkeesta (oleellisin!). Itse lisään vielä annoksiini tabascoa ja pepperoneja tai jalapenoja.


Summary: On Thrusday the 15th I arrived in tropical Finland that was almost like sauna - hot and moist. Anneka was already waiting for me in the airport as her flight was earlier and our father picked us from there. At my chilhood home in Keltakangas, Kouvola, we played Durak, Yatzy and Fortuna and listened to good music like Bonobo and oldies. Mother was still enjoying her Danube Cruise so it was just me, my brother, sister, dad and Dali the dog. Next day we ate tortillas and went early to bed because we had to wake up early on Saturday...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>