keskiviikko 4. elokuuta 2010Paluumatka

18.7.2010


Päivä käynnistyi hotellin aamiaisella, joka sisälsi mm. perunoita ja nakkeja, puuroa ja pullaa.

Se on omenamehua - ei esim. viiniä.


Kamat kasaan ja kirjauduttiin ulos hotellista. Ajettiin bussilla siihen kauppahallin torille. Oli aika kuumottavaa kulkea sitä kauppakatua, kun kaikki yrittivät saada huomion huutelemalla "katsele rouva" ja esittelemällä tuotevalikoimaansa. Mulle tyrkytettiin mm. kissatoppia ja stringejä. Lisäksi ne oli kyllä aika ihmeissään mun tukasta. Joku mies oli kuulemma kysynyt muilta seurueemme jäseniltä että "miksi tolla tytöllä on tommonen peruukki?" :D


Photo: Anneka

Taisi olla jotkin triathlonit siellä käynnissä ja tuohon torille jotain tapahtumaan liittyvää kasailivat. Tuli oikein hyvää tanssittavaa musaa (Tää musapuoli jotenkin yllätti mut reissussa - freshiä elektronista tanssimusaa!), joten siinä vähän tanssahtelin. Siihen tuli semmoinen hassu suloinen pikkumummo mua osoittelemaan, nauramaan ja vähän omiakin muuveja esittelemään. Harmi kun ei ole kuvia.Käytiin tsekkaamassa Eremitaasin sivupisteen näyttely Katariina Suuresta. Mun mielestä oli oikein kiintoisa pikku näyttely. Sopiva välipala. Itse jumituin vähän pidemmäksi aikaa tutkailemaan vaatteita. Lisäksi mieleen jäi Mattia Pretin Concert ja Kaufmannin pari taulua.Sisällä ei saanut valokuvata. Siinä ovella oli vastaanottamassa kultahampainen nainen, joka sanoi mulle "kaunis!" :DMuseon jälkeen ajeltiin vielä vähän sitä Viipuria, että saatiin vähän käsitystä paikasta. Tuon leipomon leipää hakivat jotkut. Minä napsin samalla vähän yleiskuvaa.Meidän bussi! Matka jatkui vielä siten, että päästiin näkemään Viipurin linna.Tiesittekö että tuo linnan huippu on yhtä korkealla kuin Saimaan pinta.


Photo: Anneka

Ei me siis sisällä käyty, vaan ottamassa ulkopuolella tuollainen todistusaineistoa-kuva.


Photo: Anneka

Lopuksi vielä Karuselli-ostoskeskukseen, jossa ensin käytiin syömässä letut.
Tuo taisikin olla ainoa paikka, jossa henkilökunnasta edes yksi puhui englantia. Otettiin letut kanalla ja kermakastikkeella.

Ostoksia siinä vielä vähän suoritettiin. Ostin litran vodkaa (tosin jätin sen Annekalle), Garnierin Sugar Scrub -kuorinta-aineen (kaipasinkin!), uimamyssyt (mulle vihreä ja Mikolle punainen), koska niissä sanottiin että sopii kaikille päille. No ei kyllä sopinut. Sen verran paljon tukkaa on meillä kummallakin.. ja siinähän ne ostokset sitten taisi ollakin.

Sorvalin Valinta kakkosessa käytiiin vielä ostamassa kaljat ja tuhlaamassa loput ruplat. Oli hauskaa miettiä mitä loppurahoilla saisi, että menisi tasan.

Ostin kaktusjäätelön ja purkkaa.

Tällä kertaa piti jonotella vähän pidemmän aikaa tullissa, kun siinä oli muitakin bussilastillisia ennen meitä. On se kyllä ihmeellistä kun siinä Venäjän rajalla se vaan kestää ja kestää, seisottavat jonoja tahallaan.. Ja Suomen puolella hommaan menee aikaa alle minuutti.


Suomessa ekalla huoltsikalla bussikuskin ruokatauko. Otinpa sitten oluen. Ai että maistui hyvältä! Normaalistihan Saksan jälkeen suomalainen olut maistuu vähän tunkkaiselta, mutta nyt Venäjän laimeiden litkujen jälkeen maistui tosi hyvältä (Lapin Kultaa).


Photo: Anneka


Iskän kuvauksellinen annos.


Photo: Anneka


Lopuksi saatiin kaikki vielä sukulakut. Kesti hetki tajuta..


Kotona Tonavan risteilyltä palannut äiti jo odottelikin aasinsa kanssa.

Photo: Anneka

Gourmet-illallinen alkoi aprikoosikuohkarilla ja mansikoilla (kermavaahtoa oli myös).

Photo: Anneka


Photo: Antti A

Pääruuaksi ananas-vuohenjuustobroileripihvi, curry-yrttiperunat, ratatoulle ja raikas salaatti.


Jälkkäriksi sachertorttua ja kirsikoita, mutta ne jätettiin suosiolla seuraavalle päivälle.


Summary:
After breakfast at hotel we went shopping and to see some art. People were wondering my green hair. After checking the exhibition of Catherine the Great we did some more shopping and eating. Well, actually I didn't buy much - a big bottle of vodka :) After crossing the border we stopped to drink some Finnish beer (I didn't like Russian beer, it had no taste). Well, actually the reason for the break was that our bus driver had to eat, but the beer was good :) Mother had returned from her cruise and was waiting for us with a gourmet dinner.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>