tiistai 3. elokuuta 2010Jääski

Lauantaina 17.7. oltiin aamulla varhain reippaina pihalla odottamassa bussia, joka tulisi meidät kotiovelta hakemaan. Homman nimihän oli siis sukuretki Venäjälle Jääskeen, josta edesmennyt vaari on kotoisin.

Photo: Anneka

Väsytti kyllä jonkun verran, kun ei ollut tottunut heräämään niin aikaisin lomalla. No, onneksi bussissa ehti vähän torkkua.Matkarahat jaossa. Tuli rikas olo kun oli niin paljon seteleitä kädessä (1 e = 36,6 ruplaa ja 10 ruplaa taisi olla pienin seteli = 0,27 e).


Photo: Anneka

Ennen rajanylitystä pysähdyttiin vielä jossain huoltoasemalla (Imatraakohan tuo oli). Ei onneksi ollut rajalla paljon jonoa, eli suht' kivuttomasti meni tullit. Passit taidettiin kyllä tarkistaa jotain 4 kertaa?


Photo: Anneka

Ensimmäinen pysähdys Venäjällä oli Sorvalin Valinta, josta ostettiin virvokkeita ja jatkettiin matkaa. Köröteltiin siinä vähän edestakaisin, kun etsittiin jotain kirkkoa.
Photo: Anneka

Ei löytynyt, vaikka karttojakin oli useammalta vuosikymmeneltä. Jatkettiin matkaa kohti Lottolaa, missä talo oli sijainnut.


Photo: Anneka

Sinne sentään osattiin. Nättiä niittyä oli ympärillä. Tosi voimakkaana kuului heinäsirkkojen siritys.


Photo: Anneka

Paarmoja ja muita ötököitä oli paljon ja hirveästi pelotti kun oli väljät lyhyet shortsit jalassa ja nilkat ihan paljaina. En huomannut että olisi mikään pistänyt tai purrut, mutta seuraava iltana Suomessa havaitsin olevani täynnä paukamia.


Photo: Anneka

Puheen paikka. Juotiin siinä siis mukilliset skumppaa.Ja syötiin pasteijoita, karjalanpiirakoita ja toscakakkua.


Photo: Anneka

Irja oli siis myös tuolla asunut ja osasi kertoa mitä missäkin on ollut.


Photo: Anneka


Photo: JussiSitten oli aika lähteä kohti Viipuria. Bussin sisälle oli hyökännyt kymmeniä paarmoja, mutta onneksi lapset innostuivat niitä pyydystämään ja sitä itse saattoi ottaa vielä pikku päikkärit.


Lehmiä siellä kuljeskeli muutama ihan vapaana. Koko bussi alkoi huutaa "lehmä! lehmä!" eläimet nähtyään. Yhdyin kuoroon.Translation: In the morning of Saturday the 17th we got picked up by a bus and started our family trip to Russia. Our 1st goal was Lesogorsky where our grand-father used to live. There we toasted some sparkling wine and ate karelian pasties. Next stop was Vyborg. To be continued..

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>