maanantai 30. elokuuta 2010Happy DaysSunnuntai alkoi kivasti kun sai Mikolta aamiaiseksi munaa! Vieläpä kinkulla ja tomaatilla.

Jäi nyt maalailut tältä viikonlopulta väliin. Sen sijaan väkersin käsityöni parissa.


Tiia antoi mulle keväällä synttärilahjaksi kerän tuollaista paksua lankaa, jota keksin sitten alkaa pujottelemaan virkaamaani ruudukkoon.


Sain yhden kerän virkattua ja toisen pujoteltua ja näytin fiksulta. Nyt pitäisi lähteä metsästämään lisää tuota moniväristä lankaa.

Sunnuntaina herkuteltiin vuohenjuustofajitaksilla. Resepti suoraan Santa Marian sivuilta.


Paitsi että broilerina oli jogurttimaustettua fileetä, jonka itse suikaloin ja fajitas-mausteen virkaa toimitti tacomaustepussi, josta käytin ehkä puolet (koska broileri maustettua). Mangot purkista - helpompaa ja ainakin varmasti kypsää.


Padam. Helppoa, aika nopeaa ja ihan super herkullista. Harvoin tulee tehtyä mitään valmisresepteillä. Enpä tiedä kuinka hyvin tässä meksikolaisuus on esillä, mutta oli taivaallista. Kaikki maut niin harmoniassa. Pitääpä koittaa muitakin sivuston reseptejä, kunhan vaan kukkaro antaa myöden.Perjantaina mulla oli tosiaan vika työpäivä Potsdamissa. Sen jälkeen käväisin Potsdamin Kauflandissa, mikä osoittatuikin aika uuvuttavaksi reissuksi - mulla ei ollut rahapussissa kuin 50 senttiä. Ostoskärryyn vaadittiin euro. Koitin nostaa rahaa, mutta jostain syystä en vain saanut tungettua korttiani potsdamilaiseen automaattiin. No, pieni pahvilaatikko sylissä sitten mentiin. Edelleen sain ravata rivinvälejä aika kauan ennen kuin löysin tarvitsemani, mutta jopa tortillat löytyivät tällä kertaa. Mahtavaa! Tosin tuoreita chilejä ei liikkeessä edelleenkään ollut. Aika outoa sinänsä. Jopa meidän alakerran pikku-Netossa on niitä poikkeuksetta! Pulloja mahtui käteen vain kaksi :( Matka-alko popsista jouduin karsimaan, mutta sainpahan pari chileläistä parin euron punkkua kuljetettua:


Castillo Varez (Merlot) maistui hyvältä lasagnen kanssa (sopii liharuokiin ja juuston kaveriksi). Sunrise (Cabernet Sauvignon) sen sijaan oli oivallinen toveri noppa- ja korttipeleille.Alettiin pelaamaan Canastaa oudoilla saksalaisilla säännöillä. Eroavaisuutena mm:
 • Avaukset: 90-120-150. Miinuksellakin pitää avata 90.
 • 6 jokeria
 • Jos kierroksen päätyttyä ei ole yhtään canastaa, kaikki on miinusta (pöydätytkin) ja mustat kolmoset kädessä -100.
 • Aina pitää nostaa puhtaalla parilla. Pakkaa ei voi lukita.
 • Jos jotain on pöydättynä, ei sillä voi enää nostaa pakkaa vaikka olisi kadessä puhdas pari.
 • Likainen pari -käsitettä ei ole. Jokereista voi tehdä oman canastan.
Himppusen aikaa kesti ennen kuin alkoi jotain tajuamaan, kun on tottunut niin eri sääntöihin. Ihan eri pelihän tuo on, mutta ihan jännä juu :)


Summary: On Sunday we had a nice breakfast, Mikko made some eggs with tomatoes and ham. I've been working my scarf and now I need some more multicoloured wool. I hope I can still find it. Tiia gave me that ball of string in Spring as a birthday present. We also made wonderful goat cheese fajitas. On Friday after my last day in Potsdam we had a nice evening featuring cheap Chilean red wine, lasagne, dice games and card games. We played German Canasta which was totally different from the one we have been used to playing. It didn't go so well but at least it was interesting :) And we're not done yet!

2 kommenttia :

 1. Ihana sunnuntaiaamu, maukkaan näköinen aamiainen, herkullista

  VastaaPoista
 2. Sunnuntaissa parasta on kiireettömyys - saa nukkua pitkään, nauttia vähän kattavamman aamiaisen rauhassa ja sen jälkeen tehdä mitä haluaa. Tai olla tekemättä mitään :)

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>