tiistai 1. kesäkuuta 2010Carnival of Cultures


Helluntaina ohjelmassa oli mennä katsomaan Karvenal der Kulturen -tapahtuman paraatia ja sitä ennen käydä brunssilla. Vähän myöhäiseksi venyi lähtömme: kello oli jo viisi, kun saavuttiin Görlitzer Bahnhofin vieressä sijaitsevaan Hannibal-raflaan, josta brunssia ei enää saanut. Sen sijaan syötiin sitte saman tien aamiainen, lounas, päivällinen ja illalllinen:


Photo: Tiia

Mikon kanssa otettiin puokkiin nacho-lautanen kaikilla herkuilla ja fajitas-setti kahdelle kanalla ja naudalla.


Siinä oli tomskua, jalapenoja, kanaa ja mozzarellaraastetta. Salsaa, guacamolea ja creme fraichea. Tosi jees, suosittelen! Hinta 8 e ja varmasti riittää kahdelle.


Fajitas-täyte oli muuten hyvää, mutta naudasta en tuossa oikein tykännyt. Eikä tämä muutenkaan ollut niin hyvää kuin nachot, johtuen erityisesti seuraavasta seikasta:


Siinä meidän tortillat. Ilmoitettiin vaan, että ei ole enää tortilloja niin saatte sämpylät. Mikäs siinä sitten, kun ruoka on jo nenän alla niin viitsi alkaa valittamaan. Olisivat vioneet kyllä vaivautua kysymään... Hinta Fajitas-hommelilla oli kuitenkin 10 euroa ja noiden kahden sämpylän piti muka oikeasti riittää kahdelle?

No, onneksi oltiin otettu sitä ruokaa reilusti. Ei todellakaan jäänyt nälkä ja noilla jaksoi aamuun asti! :)

Jälkkäriksi otettiin drinksut, kun teki mieli ja oli jano. Juotiin ne mahdollisimman nopsaa kuitenkin, että ehdittäisiin vielä näkemään vilaus kulkueestakin.
Onneksi metroasemien tauluissa luki, että mihin kannattaa suunnata. Sehän tiedettiiinkin, että paraati alkoi Hermannplatzilta ja päättyi Yorckstrasselle. Matkattiin siis luonnollisesti kohti loppupäätä.


Photo: Tiia

Pari vuotta sitten törmättiin Mikon kanssa vahingossa kulkueeseen, kun oltiin sunnuntaikävelyllä ja voi sitä riemua. Pällisteltiin siinä silloin aikamme ja pakko oli ostaa lähikiskasta kaljaakin.

Nytkin oli meininki aika huipussaan. Ehdttiin katsomaan rekkoja ehkä jostain numerosta 70 eteenpäin. Yhteensä osallistujia oli siis kai jotain yli 100. Innostuin vähän ottamaan videokuvaa:Jengi tanssi kaduilla ja parvekkeilla - kaikkialla! Mietittiin kuinka siistiä olisikaan, kun kulkue menisi meidän kadulta ja voitaisiin vaan parvekkeelta katsoa kera kylmän juoman ja vessakin olisi lähellä.Oli kyllä hyvät popit noissa loppupään rekoissa. Seurattiin tuota missä oli noita kiinalaisiksi (vai japanilaisiksi?) pukeutuneita. Yksi rekka alkoi just meidän kohdalla soittaa Prodigyn Out of Spacea. Mikko, joka seurasti tilannetta kadun toiselta puolen, sanoi, että oli aika Kodak moment kun Tiian kanssa yhtaikaa tajuttiin mikä biisi alkoi soimaan.

Photos: TiiaTavattiin Robert ja kaverinsa ja ruvettiin seuraamaan parhainta musiikkia.


Lopulta hajaannuttiin ja Tiian ja Mikon kanssa lähdettiin vaan kävelemään johonkin suuntaan. Oli kaikennäköisiä tarpeita, kuten vessahätä ja jano. Joku tyttö tuli kysymän että mikä toi teidän tyyli on nimeltään. Jaa-a, aika paha tuohon mitään oli vastata.. :D


Photo: Mikko

Mentiin Schlesische Strassen Barbibaariin. Kello oli jotain 23 ehkä, niin oli tosi hiljaista. Saksalaiset kun tietysti kulkueen jälkeen painuivat koteihinsa valmistautumaan iltabileisiin. Join siinä pari caipirinhaa ja kävin vessassa, minne suomalaiset olivatkin jättäneet terveisensä:


Noniin, kukas tunnustaa?

Vielä ei tohditty mennä mihinkään sisälle, joten haettiin kiskalta kaljat ja mentiin läheiseen leikkipuistoon vähän lepäilemään.


Photo: Tiia

Photo: Tiia

Tarkoitus oli mennä Klub der Visionäreen, mutta sinne oli hirveä jono, ja siinä edustalla tavattiin saksalaiset Petra, Johanna, Nikolai ja Nico, jotka eivät halunneet maksaa moiseen turistipaikkaan, niin jatkettiin siitä sitten matkaa, joskin tuskaisen hitaasti. Mulla oli ihan mieletön tanssitarve!

Onneksi yhdeltä kujalta kuului musiikkia. Siellä oli tienpäässä Spreen varrella bileet. Joku pakettiauto tms, missä oli dj, joten sinne juostiin Tiian kannsa humppaamaan. Ylläri ylläri, jenkkiystävämme Jess oli samassa paikassa. Toodella epätodennäköinen kohtaaminen! Tiiaa väsytti, mutta me muut mentiin vielä Bar 25:een. Luulin, että se on joku tavallinen pieni baari, mutta vielä mitä, se olikin pieni taikametsä joen varrella, jossa oli kaksi lavaa, jättikeinu, nuotio, installaatioita, kivasti valaistut puut ja kojuja mistä sai ruokaa ja juomaa. Harmi vaan, että väsytti järjettömästi, janotti ja nälätti, eikä ollut enää rahaa. Mentiin sitten Mikon kanssa fiksuina nukkumaan aamun valjetessa, kun muut jäivät vielä bilettämään. Saksassahan vietetään myös toista helluntaipäivää, eli maanantai oli myös vapaa- ja pyhäpäivä.Ainiin! Kävi yksi tosi hämmentävä juttu kun istuttiin siinä ison puun alla. Tunsin että jotain lätsähti päähän. Kädellä koitin eikä mitään tuntunut, ei ollut märkää missään. Sitten yhtäkkiä näen jotain vihreää silmäkulmasta tukassani. Salamannopeasti otan sen pois ja viskaan Mikon laukun päälle. Ihmettelen mitä se oli kun tuntui semmoiselta limaklöntiltä. Ja kappas, sehän liikkuukin! Semmoinen vihreä toukka oli pudottautunut päähäni puusta. Aika karmaisevaa, mutta tulee siitä kuulemma perhonen sentään.

Summary:
  • On the 23th of May it was Sunday and we wanted to eat brunch and check out the parade of Carnival of cultures.
  • When we finally arrived to Hannibal-restaurant it was already so late they didn't serve brunch anymore, so: we had brunch and dinner at the same time. I shared nachos and faijatas with Mikko. Was very good, except that instead of tortillas we got buns!!
  • After another round of cocktails we headed to were the parade was going. We didn't see all the trucks but starting from 70 something I think. (And there were over 100)
  • After the parade we went to Barbie Deinhoff for some drinks and were planning on going to Club der Visionäre. Before that we bought beers and went to the nearest playground to chill.
  • We met our German friends. Club der Visionäre was too crowded and there was a line, so we headed to Bar25. Before that we found a tiny party in the end of one street by Spree, were there was some dj playing in a van. Was funny. And I really needed to dance.
  • Finally we got to Bar25 which was cool. I though it was just some normal tiny bar, but it was a magic forest! Wow!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>