lauantai 6. helmikuuta 2010Push play

Eilen tein töissä jotain, mitä en ennen ole uskaltanut.


Otin valokuvia! Tuon yksityisvessan saa lukkoon heti ekasta ovesta, joten se on oiva paikka päivän asujejen taltioimiseen. (Se on myös rakennuksen hienoin paikka, eikä tyylillisesti yhtään sen ulkopuolisiin käytäviin ja huoneisiin sopiva.) Perjantaina näytti ulkona olleen kaunis, aurinkoinen päivä. Ulkoilmasta en päässyt nauttimaan, mutta sentään hyödynsin luonnonvaloa.Kauhea kun näytän väsyneeltä. Olin! Lisäksi työpaikan vessojen peilit ovat ottaneet minut kiusauksen kohteekseen. Yleensä olen itsevarma olemuksestani ja uskon näyttäväni hyvältä, mutta lähiaikoina olen joka kerta järkyttynyt vessareissulla. Peilistä tuijottaa joku rähjäinen ruma ja läski. Kaikki on pielessä tukkaa ja vaatteita myöten. Meikitkin katoavat koko ajan kasvoiltani. Räpläänkö oikeasti niin paljon naamaani?

En pidä tunteesta, koska en oikein osaa olla. Yritän olla mahdollisimman huomaamaton, mutta jättiläisenä se on vaikeaa. Onneksi on viikoloppu ja pääsee nauttimaan kodin peileistä, joissa ei koskaan näytä liian pahalta, päin vastoin voi hämmästyä kauneuttaan.
Päivän ateriat:

Mango-maracuja smoothie


Vaatimaton evässalaattini:


Jäävuorisalaattia, salaattisekoitusta jossa erilaisia salaatteja ja raasteita, maissia, miniluumutomaatteja, juustokuutioita (gouda), raejuustoa (cottage cheese), suolapähkinöitä, punaista pestoa, kylmäpuristettua öljyä ja balsamietikkaa.Pitkästä aikaa uskomattoman hyvä omatekemä eväs. Kaiken söin, ja lisäksi olin tehnyt eväsleipiä: pari kolmioleipää isosta jyväpaahtoleivästä. Paahdon jälkeen levitin toiselle puolelle pesto rossoa ja toiselle yrttituorejuustoa. Väliin jäävuorisalaattia ja puoliks.


Illalliseksi kotona eilistä tonnikala-pasta-vuokaa.

Keitin pussin pastaa hyvin maustetussa liemessä (suolaa, pari kasvisliemikuutiota, rosepippuria, provencen yrttisekoitusta). Pastan kypsyttyä kaadoin osan vedestä pois ja sekoitin joukkoon purkilliset tonnikalaa vedessä ja tonnikalaa öljyssä sekä tölkillisen hollandaise-kastiketta. Kauhin sekoituksen vuokaan ja päälle ripottelin juustoraastetta (goudaa). Uuniin siksi aikaa, että juustoraaste saa kivan värin. Hyvää, halpaa ja riittoisaa, kun on niin täyttävää.


Olen muuten unohtanut esitellä yhden joululahjoistani, nimittäin Gehirn Jogging -aivojumppa-pöytäkalenterin, jossa on jokapäivälle pulmatehtävä. Myönnettäköön, että olen tehnyt tehtäviä aika paljon ennakkoon, mm. joukuulta, mutta kun töissä on välillä tekemisen puutetta, ja lisäksi aina innostun jostain tietystä tehtävätyypistä ja haluan tehdä vain niitä. Näistä pidän erityisesti tällä hetkellä:

Hitori

Siinä pitää värittää numeroita pois ,niin ettei millään vaaka-tai pystyrivillä ole samaa numeroa useampaan kertaan. Mustat ruudut eivät saa osua toisiinsa (paitsi kulmista), eivätkä ne saa jakaa aluetta osiin, eli kaikkien jäljelle jäävien ruutujen pitää olla yhteydessä toisiinsa. (Kuvassa peli kesken.)


Sikaku

Tässä on ruudukko ja numeroita. Jokaisen numeron ympärille pitää piirtää suorakaide, jossa on niin monta ruutua, kuin numero osoittaa. Vain yksi numero voi olla kunkin suorakaiteen sisällä.


Filomino

Siinä on taas ruudukko, jossa on valmiiksi numeroita. Alue pitää täyttää numeroilla, niin että samat numerot muodustavat minkä tahansa muotoisia alueita, jotka koostuvat samasta numerosta. Esim vierekkäin kolme kertaa 3 rajataan alueeksi. Ylimääräisiä numeroita ei saa olla yhteydessä alueeseen, eli jos siinä olisikin kiinni neljäs 3, niin ei enää toimisi.


Magneetti-juttu

Alue pitää täyttää neutraaleilla mustilla ja magneettisilla palikoilla. Luvut ylhäällä ja sivulla kertovat kuinka monta miinus- ja plusnapaa millekin riville ja sarakkeelle tulee. Luonnollisestikaan samat navat eivät voi olla vierekkäin.

Loppuun muumama biisi, joita en välttämättä kotistereoista kuuntelisi, mutta työmatkaa ovat piristäneet kovin. Mp3-soittimessa on pyörinyt Gossip Girl 1. kauden biisit, joita olen poistanut sitä mukaa, kun olen kuunnellut, jos ei ole miellyttänyt. Esim R&B:stä en tykkäile.
Musiikin kuuntelemisen lisäksi tykkään tarkkailla ihmisiä. En varsinaisesti tuijota, mutta joskus jumittuu katsomaan ihmistä, ja erityisesti ihmisten tyylejä. Eilen junassa istui vastapäätä uskomattoman kaunis tyttö. Pocahontas tuli mieleen. Hänellä oli täydellinen iho ja muutenkin upeat kasvot, ei välttämättä ollut meikkiäkään, ja häikäisevä hymy, joka tuli jostain tosi syvältä. Välillä vilkuilin. Kauniita ihmisiä on vaan niin vaikea katsoa, kun menee silmät kieroon siitä loistosta ja melkein sokaistuu. Hänellä oli myös söpö poikaystävä, jolla oli kikkara tukka, ja tyylikäs parta.


EN:
  • Sun was shining on Friday and I had to sit in the office. Only way I could take advantage of sunlight was taking some photos in the toilet.
  • I had made an awesome salad, that was so tasty!
  • I have a calender with different kind of puzzles. Hitori, sikaku, filomino and that magnetic-puzzle are my favourites at the moment.
  • Songs are from Gossip Girl season one. I wouldn't necessarily listen them at home, but they have cheered up my way to work in the morning.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>