keskiviikko 24. helmikuuta 2010Jotain keltaista, pieniä ihmeitä ja olen iloinen!

Tällä viikolla teemana on ollut pukea joka päivä jotain keltaista päälle. Tämän päivän asu oli ihan vitsin kiva, mutta valitettavasti en päässyt sitä ikuistamaan, kun kamera sanoi pitkästä aikaa itsensä irti eilen. Jo kauan pahassa kunnossa ollut näyttö muuttui taas valkoiseksi :(


Tässä kuitenkin maanantai:ja tiistai:


Jotenkin omituisia asuja mielestäni.. mutta parempi outo kuin tylsä. Tarvisin niin paljon taas erilaisia juttuja; kenkiä, laukun, huivin, legginsejä, sukkia, pitkiä paitoja ja lyhyitä mekkoja. Tarvisin myös niille säilytystilan - jonkun vaaterekin tai semmoisen kankaisen vaatekaapin. Vaatehuone tietysti olisi kivoin.


Sitten iloisiin hämmästyksiin:

1.

Olin jonkin aikaa sitten netissä törmännyt banneriin, jossa luvattiin ilmainen Trendi. Täytin lomakkeen aika skeptisessä mielentilassa - en uskonut että lehti lähetettäisiin ulkomaille. Vaan kuinka kävikään, eilen odotti kerrankin kivaa postia kotona! Kiitos toimitukselle tai kuka tämän ilon nyt soikaan. Lehti oli kiva, joskin läpi luettu muutamassa tunnissa. Sormet syyhyten maltoin mieleni ja korkkasin lehden vasta tänään töissä. Saisi olla paksumpi siis. Olipa todella mukavaa lukea suomalaista viihdyttävää lehteä. Jos joku haluaa tehdä mulle tilauksen tai vaikka lähettää vanhoja lehtiä tänne Saksaan, niin olisin hyvin onnellinen.2.

Onnellinen olen muutenkin ollut. Kevät tulee! Toissapäivänä tiet olivat sulat ja teki suorastaan mieli ottaa riemukkaita juoksuaskelia työmatkalla. Eilinen aamu oli järkytys lumisateineen, mutta tänään ilmassa on ollut niiiin kevät! Aurinko on paistanut ja ulkona on ollut lämmin! Melkeinpä ilman takkia olisi voinut kävellä.

3.

Töissä on edelleenkin aika kamalaa. Mikä niitä ihmisiä vaivaa? Ikkunoita ei saa pitää hetkeäkään auki, kun "vetää". Rupeaa väistämättä miettimään millaiset kotiolot saksalaisilla kollegoilla on, kun tykkäävät istua kuumassa, tunkkaisessa, haisevassa ja hapettomassa ilmassa. Itseäni ei haittaisi niinkään kylmyys tai edes paha haju, jos vain sitä happea olisi! Aivotoiminta hidastuu vaan, kohta ollaan varmaan vihanneksia siellä. Lisäksi tulee päänsärkyä, väsymystä ja ahdistusta. Luojan tähden, mulla on lääkitys kunnossa! Esimies kysyi yksi päivä miksi hymyilen. Vastasin ihmeissäni vaan että eikö saisi, mutta ehkä olisi pitänyt kerskailla uudella pillerisatsilla. Nukkuminenkin on muuten onnistunut tällä viikolla - olen jopa nähnyt kivoja unia. Yksi aamuyö löysin pellonreunasta pussillisen erilaisia herkullisia naamioita, mm. mansikka jäi mieleen, ja nyt haluankin ensi viikoksi jostain mansikka-naamion! Unessa tosin kaikki oli vieläpä ilmaisia. Mikä riemu!


Loput kuvat ovatkin säkäkuvia. Taitaa olla makro päällä. Päivän asusta voi tehdä päätelmiä.


4.

Alan takomaan lisärahaa tekemällä freelancer-hommia tyhjänpäiväisen chatin parissa. Sitä varten piti tänään vierailla Finanzamtissa. Mulle oli sanottu vaan, että pitäisi hakea sieltä veronumero freelancer-hommaa varten, ja luulin homman olevan helppo. Esitin asiani infotädille, joka ojensi minulle järjettömän pitkän (6 sivua muistaakseni) lomakkeen täytettäväksi, pyysi menemään odotushuoneeseen ja ottamaan vuorolapun. Menin ja otin. Lomake vaikutti painajaiselta, vaikka välissä oli "ohjeet". En tiedä olisinko osannut suomeksikaan. Saati nyt saksaksi! Vetkuttelin täyttämisen kanssa, kun en ollut varma, ja vuoronikin oli tulossa ihan pian. Pääsin esittämään asiani virkailijalle, joka katsoi lomakettani nyrpeästi ja alkoi motkottamaan, että ensin pitää täyttää tämä ja sitten vasta ottaa vuoronumero. Eipä siinä sitten, takaisin odotushuoneeseen. Täytin mitä uskalsin. Itku meinasi tulla, ja mielessä käväisi vaihtoehto lähteä kotiin täyttelemään avun kanssa. Vaivasin kuitenkin vielä infotätiä ja kysyin että anteeksi, mutta mitähän mun tästä pitäisi täyttää. Ei tiennyt. Sanoi että kyllä ne siellä toimistossa osaavat auttaa. No, koitin vielä onneani ja otin uuden vuorolapun. Luojan thänks pääsin eri virkailijalle. Esitin asiani ja ojensin lomakkeen. Sitten tapahtui ihme! Virkailija alkoi puhumaan englantia!!! Siis en ole ikinä kuullut kenenkään virkailijan puhuvan englantia, ei edes pyynnöstä. Väittävät etteivät ymmärrä. Täti oli tosi mukava ja auttoi täyttämään lomakkeen loppuun ja sanoi että veronumero tulisi postissa. Siistiä! Todellinen ihme tämän maan byrokratialta...5. Ajelin vielä metrolla lähimpään krankenkasseni toimistoon muuttamaan sairasvakuutuskorttiini uuden osoitteen. Se kävi myös ihmeellisen kivuttomasti. En joutunut odottamaan vuoroa mihinkään, vaan info-täti teki sen muutamassa minuutissa. Jess!

6. Vielä yksi juttu, mikä hankaloittaa housuissa pysymistä: pikkusisko ja -veli tulevat viikon päästä kylään! En niin malta odottaa. Tekee mieli juhliakin jo :) Vaan kyllä se niin on, että hyvää kannattaa odottaakin. Fiiliksen nostatusta siis vielä viikko.Translation: I'm happy! Only thing not so nice is that my camera is broken again (white screen). This week I've worn something yellow every day. Pictures from Tuesday and Wednesday, when I still got my camera working.
+ Spring is coming. Today it was very warm already. Sunlight makes me so happy and so does snow melting away.
+ An emplyee at Finanzamt started speaking English to me! That is probably the weirdest thing so far in Germany. Normally they are only willing to speak German and want you to do that as well.
+ I got a free magazine from Finland. Reading that was a real pleasure. More this, please!
+ Thanks to my new pills I'm able to breathe at work. Would be difficult otherwise...
+ My little sis and bro are coming to visit us in a week!!! I'm already excited :)

9 kommenttia :

 1. Multa löytyisi kilokaupalla vanhoja ellejä ja trendejä kun ei niitä oo pois raaskinu heittää vaikkei niillä enää mitään käyttöä varsinaisesti olekaan..

  VastaaPoista
 2. Mikä chatti? Kuulostaa ihan mukavalta!!?

  VastaaPoista
 3. ish: paljohan maksais postikulut?! :D

  Köpsy: semmonen missä keskustellaa ihmisten kanssa. Kotikoneelta käsin.

  VastaaPoista
 4. Riippuu varmaankin siitä kuinka monta lehteä haluaisit? Yritin postin sivuilta katsella ja laskeskella hintoja, mutten oikein saanu mitään selvyyttä koska kaikki riippuu koosta ja painosta ja muusta semmosesta vaikeesta matemaatisesta tiedosta.. :/

  VastaaPoista
 5. No kaikki tietysti :D - riippuu juurikin noista postikuluista.

  VastaaPoista
 6. Meillä ei oo minkäänlaista punnitsemisvälinettä, enkä osaa arvioida paljonko 33 trendiä ja 17 elleä painaa. Postin sivujen mukaan noin viisi kiloa maksais ilmeisesti jopa 31e. Kallista touhua!

  VastaaPoista
 7. Se on kyllä jo kallista! En miäkään osaa arvioida, oon ollu tosi huono aina arvioimaan etenkin painoa. Mutta eikös nippu lehtiä jo aika paljon paina..hmm höh

  VastaaPoista
 8. No mutta tuu hakemaan lehdet joskus :)

  VastaaPoista
 9. Pitääpä tulla! Voi kyllä mennä jokunen tovi ennen kuin tuo joskus koittaa :)

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>