perjantai 4. joulukuuta 2009Suomi Finland 3/3

Kulttuuria!


Perjantaiksi oltiin saatu kutsu ystäväni Maggiksen lyhytelokuvan Näky Mereltä ensi-iltaan. Oli mielettömän tunnelmallista jo ennen näytöstä. Haikeaa musiikkia, kynttilöitä ja punaviini-malja. Itse lyhäri oli mielettömän kaunis ja koskettava. Minä tietysti liikutuin kyyneliin, mikä minusta on hienoa! Ihmeellistä kuinka itkemistä aina pitäisi häpeillä. Nytkin ihmiset tulivat kysymään, että mikäs on, tai paljos oot oikee juonu. Huh!Ensi-iltaa seurasi sivistynyt siemailu Mansionissa. Halusin välttämättä päästä fanikuvaan ihannoimani taiteilijan kanssa.


Photo: KatriJärvenpää ?

Käytiin vielä pyörähtämässä Amarillossa. Ihan hyvä ettei ehditty siellä olla edes tuntia.


Lauantaina oli sitten vuorossa suvun pikkujoulut Keltsulla. Eikä mitkä tahansa pikkujoulut - myös naamiaiset.


Yritin esittää lumienkeliä. Olin Kuopiosta ostanut valkoista spray-hiusväriä. Lopputulos oli huurteinen kuten olin halunnutkin, mutta mustassa tukassa tietysti myös harmahtava. En oikein osannut olla tukka auki, kuten kemuihin olin saapunut, joten aika pian vetäisin hiukset tuolla tavalla taakse, ja myöhemmässä vaiheessa kävin salaa suihkussa pesemässä värin pois - kesken bileiden siis.


Photo: ?

Mikko oli tuollainen tipu! Tai lintu ainakin. Ja söpö kuin mikä!


Booliakin oli tarjolla.


Photo: ?

Pikkujoulujen teemana oli taiteet. Kaikkien oli pitänyt ilmoittaa salaisesti lempibiisi ja niitä sitten arvuuteltiin - kenen valitsema mikäkin on. Tulin visassa kakkoseksi, mitä en meinannut uskoa, sillä en ole ollut kovinkaan perillä sukulaisten musiikkimauista, ainakin näin uskoin. Palkinnoksi sain hienon musatietäjä-pinssin.

Toisena kilpailuna oli taidevisa, jonka voitti Mikon joukkue. Olin vähän kade palkinnosta, kultaisista pikkusiveltimistä, mutta onneksi saan varmaan lainata kyseistä taikapensseliä.

Liikunnallisesta puolesta kilpailtiin tanssitehtävässä, jossa lapsoset (mun kummipoika ja isoveljensä) olivat valinneet parit valmiiksi, samoin musiikin. Ennen tanssia arvottiin eläin, josta inspiroituneena piti sitten tehdä tanssiesitys. Mulle ja tädin miehelle tuli käärme ja olisikohan kappale ollut "We've only just begun" tai vastaava. Aika vaikeaa. Voitto menikin mursuille.


Photo: EveliinaSalo

Tietysti ohjelmaan kuului myös parhaan asun äänestys. Äänestyspiste sijaitsi vessassa ja jokaisella oli kolme ääntä annettavana.


Photo: Anne A

Fanikuva part2 - voitto meni Harry Potterille, kummipojalleni! Puolen yön aikoihin oli aika vaihtaa siviilivaatteet niskaan.

Photo: ann_eka

...ainakin Mikolla.


Photo: ann_eka

Anneka muuntautui tonttutytöstä intiaaniksi.


Photo: ann_eka

Tanssin ykkösbiisiäni Quantic-Transatlantic. Kakkoseksi olin valinnut Lamb - Till Clouds Clear ja kolmoseksi The Beatles - A Day In The Life.


Photo: ann_eka?

Musisoidakin ehdin. Jess, onneksi kohta saan neljä nuottikirjaa tänne. Ollaan Tiian kanssa aika lailla puhki soitettu ne nuotit mitä meillä on.


Sunnuntaina nukuttiin pitkään ja syötiin aamiaikseksi pikkujoulu-ruokaa. Illalla pääsin vihdoinkin Mansionin puusaunaan. Ihanaa oli se! Katseltiin muumeja myös. "En ole yllättynyt mutta toki iloinen." "Lallallalla ja sitten leipä."


Photo: Kapsu

Maanantaina katseltiin leffoja. Telkkarista sattui tulemaan Chapter 27, mikä oli ihan kiehtova. Miinuksena Jared Leto epä-hottiksena.

Viimeiset herkut naamaan:


Eli ruisleivät


Ja karamelli-jäätelöä

Tiistaina hyppäsin sitten junaan Kouvolasta. Tikkurilassa vaihdoin bussiin ja lentokentällä Air Balticin-koneeseen. Oletin, että lakon takia olisi ollut jotain häslinkiä, mutta ei. Lento lähti terminaalista 1, jossa en ollut aikaisemmin käynytkään. Ei jonoa missään, eikä muitakaan onglemia tai hämmennyksiä. Tai no, olihan mulla 2 kiloa ylimääräistä mukana. Virkailija sanoi Air Balticin olevan tosi tarkka painorajoissa ja kehottii ottamaan jotain käsimatkatavaroihin. Sain kaksi muovipussia, joihin sitten tungin jotain. Mm. talvitakin toiseen. Vähempikin olisi riittänyt, kun kamojen levittely -esitykseni jälkeen vaaka väytti vain 18 kg.Riikassa oli vaihto isompaan koneeseen. Lentojen aikana tietysti nukuin. Berliinin valot illalla näyttivät niin kauniilta. Bongasin TV-tornin ja Alexanderplatzin joka jouluiset vempeleet. (Joulumarkkinat/tivoli tms.)

Kämpille ei kestä ajaa linja-autolla kuin vartti, eikä vaihtaakaan tarvi - luxusta. Syöksyin samantien ostamaan falafelin, dürum dönerin ja pullollisen saksalaista olutta. En tietenkään jaksanut falafelin jälkeen muuta kuin pari kertaa haukata döner-pötköstä. Mutta hyvää se oli seuraavanakin päivänä lämmitettynä.Oli kiva tulla kotiin kun vastassa oli ihana koti ja niin mukavat kämppikset. Tiian kanssa höpöteltiin kuulumisia ja katsottiin muutama jakso How I Met Your Motheria. Ennen nukkumanmenoa kävin vielä kylvyssä [sydän]

Keskiviikkona oli paluu arkeen ja töihin, mikä sekin tuntui rentouttavan loman jälkeen kivalta.

Aurinkokin paistoi ja oli nättiä!


Summary: Last days in Finland included:
 • A Short-Film Preview "Näky Mereltä" from Magdalena Spiik. It was so beautiful and touching that I couldnt help sheding some tears.
 • Pre Christmas Party at my parents - also a costume party. I was trying to be a snow angel. Harry Potter won.
 • Real Sauna and Moomins (separated)
Now I'm back home. Berlin is beautiful and döner and felafel are delicious. I bought both right when I got out of the bus from airport. Of course I wasn't able to eat both of them right away, though. After a nice vacation in Finland it's good to work again, too!


HEI MUUTEN! Mulla on tuolla muutama kysymysmerkki kuvaustiedoissa, kun en ole ihan varma kuka kuvia on napsinut. Huutakaa hep! ja korjatkaa.

3 kommenttia :

 1. Mikä on Mansion sinun tekstissäsi?

  VastaaPoista
 2. Hyvä kysymys - lienee ihan paikallaankin selventää:

  Mansion on omakotitalo Kouvolan keskustassa, jossa ystäväni asuvat ja johon aina majoitun Kouvolassa vieraillessani. Olenpa itsekin asunut talossa pari kuukautta viime keväänä. (huhti-toukokuun postauksista pitäisi löytyä kuvia). Mansionissa on aina leppoinen meininki, ja usein kemuja. Ylpeydenaihe on mahtava puulämmitteinen ulkosauna.

  VastaaPoista
 3. no ainaskin mun inkkarikuvan yllä ja alla on mun ottamia myös!

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>