torstai 3. joulukuuta 2009Suomi Finland 2/3

Riekkumista kiehtovassa Kouvolassa


Maanantai. Kuopiossa ehdittiin huitaista kaljat huiviin siinä asemalla junaa odotellessa. Maanantai lähti siis hienosti käyntiin.

Photo: Mikko


Mä sain näköjään Karhun tuopin ja Mikko Koffin, vaikka samaa IV-olutta tilattiinkin.

Pelattiin muutama kierros noppapelejä: Julea ja Cakeiroa. Jule oltiin opittu viikko sitten kämppiksen synttäreitä viettäessä.

Hienoja noppia eikö!? Berliinistä sunnuntaiselta Boxhagener Platzin kirpparilta.


Nämä sain ystävältä synttärilahjaksi, kun en itse ollut löytänyt värillisiä noppia kovasta yrityksestä huolimatta. Voi sitä onnen päivää!


Jule: Tarvitaan kolme noppaa ja 13 panttia (esim pelikorttia). Pienimmän silmäluvun heittänyt aloittaa (tai edellisen pelin häviäjä). Aina on heitettävä kaikki kolme noppaa ja heittää saa kolme kertaa (ei pakko). Kierroksen huonoimman tuloksen heittänyt saa sen mukaan pantteja, kuinka paljon kierroken paras heitto on. Jos heittää saman yhdistelmän kuin jo heitetty, on ensimmäiseksi heittäneellä parempi tulos.

Perusheitot: Esim. 3,6,2 olisi 632 pistettä ja esim. 2,5,2 olisi 522 pistettä. Jos kierroksen korkein tulos -> hävijälle 1 pantti.
Suora: mikä tahansa suora esim. 1,2,3. Suoraa ei voi voittaa heittämällä paremman suoran. Jos kierroksen korkein -> häviäjälle 2 panttia.
3 samaa: esim. 4,4,4. Jos kierroksen korkein -> häviäjälle 3 panttia.
Paksut: kaksi ykköstä ja jokin muu. Esim. 1,1,6 = paksu kutonen = häviäjälle 6 korttia. 1,1,3 = paksu kolmeonen = häviäjälle kolme korttia
Jule: 1,2,4 -> häviäjälle 7 korttia.

Kun kaikki pantit on jaettu, jatkavat peliä ne joilla on pantteja. Se jolla on eniten pantteja aloittaa aina. Tässä vaiheessa pelaajat saavat heittää noppia vain niin monta kertaa kuin kunkin kierroksen aloittanut on heittänyt. (max 3). Edelleenkin voittaja antaa omista korteistaan häviäjälle kortteja tuloksen määrän mukaan. Pelataan kunnes kaikki 13 korttia ovat yhdellä pelaajalla, joka on siis häviäjä.


Photo: Mikko
Junassa lonkeroa


House of Rockissa väli-karpalolonkero matkalla Mansioniin. Katri tuli asemalle vastaan.


Mansionissa saatiin nauttia Katrin maukkaasta mätöstä. Oli ainakin riisiä, kookosmaitoa, perunaa, kirsikkatomaskuja, fetaa, pähkinöitä, hmm, en muista, mutta oli herkullista!

Ilta jatkuikin siinä sitten iloisesti juomien parissa.

Photos: Anneka otti ainakin nuo kaksi kuvaa varmaan, voipi olla minun otoksia nuo missä rajaukset on hienosti missä sattuu.


Tiistaina olo olikin kiva ja aktiviteetti tämä:

Krapulapitsaa!...on kiva syödä aina Suomessa käydessä kun on niin erilaista kuin Berliinin pitsa. Ei hyvässä eikä pahassa, erilaista vaan. Tuli kyllä tyyriiksi, vielä kun siihen päälle pari limsaa tilattiin. Mutta olipa kyllä suuri pelastuskin.

Keskiviikkona käväistiin Keltakankalla vanhemmillani kahvilla. Oli cocktail-piirakoita, oivariinia, kippari-juustoa, paistettua leipäjuustoa ja lakkahilloa! Hupsis, kuvata unohtui, mutta oli nälkä!

Illalla lähdin ulos hyvän ystävän kanssa, jota en ollutkaan aikoihin nähnyt! Yritin ottaa päivän asu -kuvia pikkusiskon huoneessa.Ympäristöön kannattaakin kiinnittää enemmän huomiota kuin turvonneeseen olemukseeni.


Kiva huone nimittäin.Mentiin Mutteriin, jossa oli jotkin karaokekilpailut. Aika vakavaa oli puuha siis ja kaikki lauloivat hiton hienosti. Vetäisin No Doubtin Just a Girlin, ja eihän se nyt ihan oikein mennyt loppupuolella etenkään, kun en täysin muistanut melodioita, mutta fiiliksellä koitin vetää ja ihmeekseni pääsin toiselle kierrokselle. Lauloin Nothing Compares 2 U ja se menikin kyllä hitsin hyvin. En ihan saanut niitä kyyneliä tirsautettua Sineadin tavoin, mutta melkein! Semifinaaliin, joka pidettäisiin seuraavalla viikolla, valittiin kolme miestä ja kolme naista. En toki uskonutkaan pääseväni sen pidemmälle, kun taso oli niin kova, enkä nimeäni kuullutkaan. Siinä baaritiskillä notkoilin kun jatkoonmenijät julkistettiin. Heti sen jälkeen yksi kolmesta tuomarista ja juontaja tulivat taputtamaan olalle että hienosti lauloin. "Oisit kyllä päässyt semifinaaliin, mutta kuultiin että oot menossa Saksaan". Hahaha! Sanoivat vielä että jos oon tulossa takas Suomeen niin pääsen sit vierailevaksi tähdeksi johonkin. Hohoho! Parasta oli myös kun baaritäti, joka ilmeisesti jotenkin on inhonnut mua, kehaisi "hyvin lauloit!"

No siis jokunen vuosi sitten oltiin kouluporukalla viettämässä Mutterissa iltaa ja kaikki tietysti laulettiin tosi paljon ja salanimillä vielä varailtiin biisejä. Ja varmasti kaikki muut olivat laulaneet enemmän kuin minä, kun kerran tulin paikan päälle myöhemminkin. Mun vuoro tuli mennä jotain laulamaan ja tämä täti kuulutti :"Hyvät ihmiset älkää buuatko, tämä on tämän neidin viimeinen kappale tänä iltana, sen minä takaan". Wtf, eikä kukaan edes buuannut. Ja joku toinen kerta vähän lepuutin päätä kaverin sylissä, niin samainen nainen tuli pää punaisena huutamaan että "täällä ei makoilla".

Mut kiva jos nyt sitten ollaan väleissä. Haloo!


Torstaina
lounaaksi ruispaloja, juustoa ja salaattia, varmaan tuossa jotain muutakin, mutta paha mennä sanomaan kun salaatti peittää näkyvyyden:Illalla käytiin katsomassa tuommoista pientä nyyttiä:

Photo: Mikko


Saatiin myös joulutorttuja!


Oli kaikkea kaunista.


Ja tunnelmaista.


Ja minä.


Iltapalaksi perus-nuudeli-wokvihannes-kana-kookos-mössöä, haloumisalaattia ja chilituna-lämppereitä.


Taivaalliset chili-aura-leivät
 • ruispaloja
 • oivariinia (normaalisti)
 • Pirkan chili-tonnikalaa (purkki riittää 8 leipään)
 • aurajuustoa (reilusti)
 • kermajuustoa (sopivasti)
Paistetaan 200 asteessa kunnes juusto on kivasti sulanut ja saanut kultaisen värin. Koitetaan malttaa odottaa pientä jäähtymistä. Kuumanakin herkullista. Jääkaappikylmänäkin toimii!


EN: This is Kouvola.
 • It was quite gray and anyways there aren't so many activities, so what we did was drinking. Lots. Instead of beer I like drinking "Lonkero" (gin long drink) in Finland, because it's so good, and you don't get it in Berlin.
 • We also went to say hallo to a very tiny human being.
 • Karaoke :) I did well. There was a competiotion and if I was still in Finland I would be in Semifinals. Wohoo!
 • My outfit-pictures are taken in my little sister's room btw.
 • I love Finnish bread, and cheese (espeacially Aura) and chili-tuna, so I mixed those and made delicious warm breads.
 • I've always loved my dice and I still do!

4 kommenttia :

 1. tosi kiva tuo keltane paita,jossa lukee jotakin..mistä olet sen ostanut?

  VastaaPoista
 2. "Numerot on meidän puolella"

  http://kauniskameleontti.blogspot.com/2009/04/warm-up.html

  Ystäväni on sen ihan itse painanut. Tykkään!

  VastaaPoista
 3. Kivoja juttuja olipa kiva lukea!
  Noppasetit on muuten väärässä järjestyksessä.
  t. kaps

  VastaaPoista
 4. Kivaa! Ou, mikä on oikea järjestys?

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>