keskiviikko 2. joulukuuta 2009Suomi Finland 1/3

Rentoutumista ja herkuttelua Rautalammilla

Oli aika kiva fiilis, kun myöhään torstaina laskeuduttiin Kuopioon, ja lentokoneen ikkunasta näkyi valkoinen maa! Mikon isä tuli asemalle vastaan ja ajettiin Rautalammille. Oltiin nälkäisiä ja väsyneitä, joten oli mieletöntä päästä syömään kunnon iltapala ja pesemään matkapölyt pois saunassa!

Perjantaina lähdettiin kävelyttämään koiraa ja ihailemaan maisemia. Koko Suomessa oli kuulemma pari viikkoa sitten ollut postikortti-kelit. Nyt lumi oli sulamassa pois, mutta ilostutti kyllä nähdä vähänkin valkoista.


Romeo löysi rannasta sinisen ämpärin jonka kanssa riehui niin että se meni rikki.
Photo: Mikko

Järven pintaa peitti ennen viikonloppua vielä paksu jää.Viikonlopun aikana lumet kuitenkin sulivat myös näin pohjoisesta, ja siitäpä saatiinkin hyvä syy vetäytyä sisätiloihin loikoilemaan ja herkuttelemaan!


Vitamiinei


Herkku-salaattia


Lihaa!


Vihreä tomaattisäilyke


Punaviiniä ja minä


Toscakakkua! Ehkä parasta ikinä, vaikka oli gluteiiniton. Salaisuus pilee kai noissa manteleissa. Osa oli kokonaisia, osa vasta rouhittuja. Yleensä toscakakuissa on mantelilastuja, jotka vaan eivät ole yhtä hyviä.


Mässyä eli sipsejä, dippiä, viinirypäleitä ja lonkeroa


Oli mukavat diaesitykset.


Photo: Mikko

Nukuttuakin tuli hyvin - pitkään ja seuran kanssa.


Lauantaina lähdettiin käymään Mikon mummolassa. Siinä odotellessa (miehiä saa aina odottaa!) koitin napsia muutaman päivän asu -kuvan.
Eli tummanruskea nahkahame on alaosana. Kaikki muu lienee selvää.

Jatkoin kuvien napsimista kylässäkin:


Olipa taas pöperöt: karjalanpaistia, karjalanpiirakoita ja uunilohta. Nam.Ruuan jälkeen piti vähän lepuuttaa. Mikko vei mut ulos kävelylle kun halusin raitista ilmaa. En kuitenkaan meinannut uskaltaa pihapiiriä pidemmälle, kun oli niin pimeää, että melkein itku tuli!Oli kyllä kiva katsella tähtitaivasta kun tähtiä näkyi niin mielettömästi. Takaisintulomatkalla oikein pysäytettiin auto ja mentiin ulos pällistelemään.

Johan se nälkä yllätti iltaan mennessä. Onneksi saatiin suomalaista kotipitsaa!


Nyt en kyllä muista mitä täytteinä oli, mutta suomalaiseen tapaan kaikkea mahdollista. Ja olipa kyllä super-hyvää!

Viritettiin meidän makuuhuoneeseen vielä videotykki ja katsottiin Project Runwayn finaali.

Sunnuntaina ehkä katsottiin pari leffaa. Ja syötiin.

Itse suosin rasvatonta gefilus-piimää.


Kanaa ja salaattia, mmmmmh!


Maanantaina olikin sitten aika jatkaa matkaa etelään päin.


Translation: Pictures tell it all: Our holiday in Finland had a really relaxing beginnig at Mikko's parents in Middle Finland. As you can see we enjoyed great meals and fresh air. We also visited Mikko's grandparents, watched movies and had a slide show. No pictures from sauna, but i can tell you it was wonderful to go there every day :) It was also cool to see snow, though it melted away during the weekend. On Friday we could walk on lake because of thick ice.

2 kommenttia :

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>