tiistai 10. marraskuuta 2009Näin mä säästän


... Tai pahapa sitä on säästää ei_mistään, mutta näin ainakin säädän ja selviän:


1. Pesusieni

Rakastan vartalonkuorimisen tuomaa hehkua ja sileyttä. Garnierin Sugar Scrub on mielestäni maailman paras vartalonkuorinta-aine. Joulupukilta saatu puteli pääsi kuitekin tyhjenemään jokunen aika sitten säästeliäästä käytöstä huolimatta. (Siis jos olisin rikas niin ainakin kerran viikossa olisin sitä käyttänyt.) Taloudellisesta ahdingosta huolimatta investoin euron pesusieneen kuukausi sitten. Niinpä kuolleet ihosolut saavat nykyään kyytiä päivittäin, eikä kroppa huuda kuorintaa. Tosi kivahan se silti olisi toisinaan hemmotella itseään ihan kuorinta-aineellakin... (Vink vink joulupukki!)


2. Hoitoaine sheivaus-apurina


Tämän vinkin taisin lukea joskus kymmenen vuotta sitten jostain lehdestä. Erityisesti tuollaiset hiusväripakettien mukana tulevat hoitoainepussit ja -tuubit ovat täydellisiä korvikkeita sheivausgeelille. Päihittävät sheivausvaahdot mennen tullen (ainakin täällä Saksassa sheivausvaahto on se halvin vaihtoehto, eikä ainakaan mun herkälle iholle tarpeeksi hyvä). Tästä kahden takkutukan taloudesta löytyykin melkoinen valikoima kyseisiä hoitoaineita, rastoihin kun ei luonnollisestikaan hoitoainetta tungeta. Mulla on edelleenkin käyttämättömiä kertakäyttöhöyliä jäljellä pussista, jonka ostin viime jouluna Suomesta. En muista mikä merkki on kyseessä, mutta tosi hyviä ja kestäviä ovat - ilmeisestikin.


3. Na tollTämä nyt ei sinänsä liity mihinkään, mutta olin pakotettu ostamaan uuden deodorantin, kun en halunnut käyttää Mikon omia. Oma siis loppui. Ostin parhaimman tuoksuista halpaa deo-spraytä, joka kyllä tuoksuu hyvältä, mutta ainakin aluksi kirveli kainaloita. Ikävää. Herkkä-hipiäisyys häiritsee ehkä eniten kulmia nyppiessä. Ainoa vaihtoehto on nyppiä kulmat ennen nukkumaanmenoa, jotta punotus ehtii laskea yön aikana. Vai löytyisikö joltain vinkki, jolla ehkäistä tai poistaa punotus? Kadehdin teitä jotka voitte nyppiä kulmat esim. ennen meikkausta. Itse näytän punotukseni kanssa kähes siltä kuin kulmakarvani olisivatkin kasvaneet yhteen.

P.S. Pahoittelen, ettei päivän asu -kuvia ole liiemmin sadellut. En ole ollut kovinkaan inspiroitunut, kun puhtaat alusvaatteetkin ovat loppumassa. Kolme muovipussillista pyykkiä odottaa nurkassa pesula-käyntiä, joka ehditään toteuttaa todennäköisesti vasta torstaina. Oih, voih, pesukone olisi aika super (Joulupukkii.....!)


Tips for saving money:
 1. Use sponge when washing your body. Then you don't have to constantly invest to body scrub. (Though it would be so nice. I love "Sugar Scrub" from Garnier!)
 2. We happen to have lots of those little conditioner packages that you get with hair dying products, because you don't use conditioner if you have dreads! Speacially these conditioners are great for shaving. They work better than shaving foam and are nearly as good as shaving gel.
 3. Santa can you bring us also a washing machine because it takes lots of energy, time and money to use te laundry!...?

3 kommenttia :

 1. Kotikosmetiikka-hakusanalla saa hyviä vinkkejä jos joku aine on loppu..
  Esim. Ellit.fi opastaa että kuorinta-ainetta saa kun sekoittaa 2dl oliivi- tai rypsiöljyä ja 1dl sokeria, pehmenneitä kahvinporoja, suolaa, mantelirouhetta tai hienoa hiekkaa. Kuorivaa ainetta voi myös sekoittaa vähän suihkusaippuaan.

  VastaaPoista
 2. Joskus tein jonkinlaista kuorinta-ainetta, mutta se tuntui ennemminkin ruualla leikkimiseltä, eikä sittenkään niin kannattavalta, kun kyllähän nekin ainesosat maksaa, eikä niitä mömmöjä oikein voi säilöä. Hiekkaa voisi kyllä ensi kesänä kerätä! Tekee tunnetusti hyvää esim jalkojen iholle.

  Kostutetulla sokeripalalla tykkään kuoria huulet toisinaan :)

  VastaaPoista
 3. No joo.. Totta! Lähinnä hätätapauksia varten voi harkita. Itse olen laittanut hiuksiin mm. olutta, banaania ja oliiviöljyä.. Aika sotkuista puuhaa enkä tiiä oliko niistä nyt niin hyötyä..heh.

  En tiedä onko vaan urbaania legendaa, mutta olen saanut käsityksen että joissakin kauppojen kuorinta-aineissa on muovipalloja kuorivana aineena ja ne sitten valuu suoraan vesistöihin. Ei kiva, jos totta!

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>