sunnuntai 11. lokakuuta 2009Kuluneen viikon arkisia aherruksia


Lamppu katossa. Oi, se on juuri oikeanlainen! Lampun piti nimenomaan olla kevyt, jottei se veisi kattokoristetta (joka on kai muovia?) mukanaan.Maanantaina käytiin Ikeassa. Töistä matkasin ensin Alexanderplatzin Rossmaniin, jossa vierähtikin jokunen tovi suihkusaippuaa valitessa. Huuhteluaineen tavoin valinta on melkoinen prosessi, kun pitää haistella vaihtoehtoja ja päätyä parhaimpaan. Matka jatkui Frankfurter Torin Humanaan, jossa katselin huonekaluja ja verhoja. Ei löytynyt mitään. Kirppikselläkin verhot maksavat ihan liikaa. Mikon kanssa treffattiin kirppiksellä ja käytiin hakemassa Frankfurter Alleen City Bistrosta Dürum Dönerit ja jatkettiin matkaa Ringbahnia pitkin.Vihdoin päästiin Ikeaan, jossa pyörittiinkin tappiin asti (sulkemisaika 21:00). Matkaan lähti keltainen tuoli (alle 10e), jonka väriä Mikko vähän kauhisteli. Valkoinen sohvapöytä (8e) poistoista, oranssi paperiroskis, 6 punaviinilasia, huumaavan herkullisen tuoksuisia omana-kaneli-tuikkukynttilöitä ja reilut 6 metriä mustavalkoista kangasta verhoihin (30e).Tiialla oli tiistaina synttärit. Sen kunniaksi käytiin leffassa. Alexanderplatzilla pyöri Final Destination 4 3D:nä. Pelotti hirveästi ennakkoon, vielä kun lippujentarkistakin kysyi, että ootteko ihan varmoja, että haluatte nähdä tän, tosi karmiva eikä naisille soveltuva. Heh. No eipä se sitten mitenkään pelottava ollutkaan. Hauska vaan, ihmeellisillä kuolintavoilla mässäilevä leffa. Liharoikaleet vaan lenteli silmille. Ainoa pelottava kohta oli ehkä kun käärme syöksähti silmille. Veren lentäminen ei koskaan ole juurikaan minua hetkauttanut. Mikko joskus aikoinaan kyseli, että oisko musta ällöä tai pelottavaa jos lehmä halkaistaisiin kahtia? Ei. Entä jos sen sisällä olisi hämähäkkejä? Kyllä!

Tiistain asun ideana on uudet sukat (1,49 Zeemann). Pian on pakko lähteä pesulaan. Pesukonetta kun emme vielä omista ja lähinnä juurikin sukka-tilanne alkaa olla tosi kehno.On aika ihanaa omistaa ihan ikioma työpiste. Pöytä on tosin lainassa Robertilta. Kasasin keltaisen tuolin ja oi kun se on hyvä istua ja vielä söpökin. Kasatessa järkytyin, kun aluksi mokasin. Laitoin jalat väärinpäin. Tosi hullua, en ole koskaan eikaisemmin tehnyt virheitä kasaushommissa. Tykkään tosi paljon Ikean kasaustehtävistä - vähän kuin Kinder-leluja kokoaisi.Korupuukin kukoistaa. Mikon lyhty on aika kiva.Verho-projektin aloitin keskiviikko-iltana. Väsy kuitenkin alkoi painaa päälle, ja vasta torstai-iltana olivat verhot lopultakin paikoillaan. Ei ollut ripustaminenkaan mikään "suit sait sukkelaan" -homma: Suomalaiset nipsut eivät käyneet kiskoihin, joten jouduin ompelemaan verhoihin sellaisen koukku-kaitaleen. Robertin ostamissa kiinnittimissä oli liian suuret pyörät, joten ne eivät menneen kisko-koloon. Käytiin sitten vaihtamassa kiinnittimet ja lopultakin saatiin oikeanmalliset. Olen niin iloissani täydellisistä verhoista!Perjantaina väänsin sitten toiset verhot. Oltaisiin haluttu meidän huoneen ja olohuoneen välisten lasiovien eteen raskaat samettiverhot, mutta eihän sellaisiin budjetti tietenkään riitä. Ihan hyvä, ettei muihinkaan vaihtoehtoihin tyydytty, sillä keksittiin, että voidaan tehdä hienot verhot ihan ilmaiseksi. Meillä oli musta satiinilakana ja -pussilakana sekä iso violetinsininen lakana, joita ei käytetä koskaan. Näistä taiteilin sitten kahdet verhot, jotka jätin vielä alasaumasta auki. Kunhan joskus hankitaan vanulevyä, voin tunkea sitä sisälle ja tikata verhot päältä. Näin verhot toimivat vielä äänenkin eristäjinä. Lopputuloksesta kuvia seuraavassa postauksessa!

Tänään olisi työlistalla olohuoneen maalaaminen ja taulujen seinälle kiinnitäminen. Jos ehdin, teen vielä keittiöön kellon! Kivaa sunnuntaita kaikille!


Translation
  • On monday we went to Ikea and bought yellow chair, orange waste basket, a little table in the livingroom (we bought it because it was only 8 euros (special price) and of course we need one. It's very possible that we're going to paint it), delicious smelling apple-cinnamon-candles, redwine-glasses and 6 meters of black&white fabric for curtains.
  • On Tuesday Tiia had her birthday so we went to movies. Final Destination 4 3d wasn't so scary as I thought. Just some blood and body parts flying to your face. Somehow I wouldn't find it disgusting if I saw a cow split, but if there were spiders inside I would be really scared and probably panic, too.
  • I really enjoy Ikea's building puzzles. It's like piecing together those surprise toys you get from Kinder- chockolate eggs. However, I was schocked that I this time made my very first mistake during the mission. Weird, huh!
  • Finally we have curtains! It took two days to saw them and to finally hang them there. Some problems occured.
  • I also started doing another curtains. We wanted to have heavy velvet curtains between our room and living room, but since that would cost too much, we decided to go for a free option. We had sheets that we don't use, so I started sewing again. You'll see the result soon!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>