keskiviikko 19. elokuuta 2009Makuasiaa

Jossain vaiheessa lauantaita huomasin, että kaikki maistuu pahalta, kuin myrkyltä. Kiva siinä sitten minkään syömisestä tai juomisesta yrittää nauttia, kun kaikki maistuu saippualta. Tämä ihana makuhäiriö tulee ruokailun aikana ja jää jokisikin aikaa suuhun kummittelemaan. Siitä se sitten itsestään rauhoittuu. Ainostaan vettä pystyn juomaan ja purkkaa syömään ilman kamalaa katkun makua suussa.
Samanlainen kumma makuaistin häiriö minulle tuli uuden vuoden jälkeen. Tuolloinkin se kesti reilun viikon. Koska oire tuli minulle nyt toista kertaa, aloin mietimmään mistä oikein on kysymys. Googlettelin hetken, ja mitä löysinkään! Todella monella ihmisellä on ollut sama ongelma, ja kaikilla jotain yhteistä: pinjansiementen syöminen 1-3 päivää aikaisemmin.Rupesin siinä sitten laskeskelemaan että juu, totta tosiaan. Muutama päivä aiemmin olin paahtanut salaattiin pinjansiemeniä. Niitä oli bf:kin syönyt, eikä sillä mitään oireita ole ollut. Mutta muutama päivä pussin avaamisen jälkeen heitin siemeniä kourallisen nassuun, mikä on sitten ilmeisesti ollut se virheliike. Enpä sitäkään silloin vielä tiennyt, että pinjansiemenet pitää säilöä jääkaapissa, koska pilaantuvat niin helposti. Kaikkea sitä oppii, mutta en tiedä haluanko enää ikinä syödä pinjansiemeniä jos riskinä on makuaistin turmeltuminen viikoiksi! Joten varokaa!


Englanninkielinen Wikipediakin tuntee oireen:

"The eating of pine nuts can cause serious taste disturbances, developing 1–3 days after consumption and lasting for days or weeks. A bitter, metallic taste is described. In general, a minority of pine nuts on the market present this problem. Though very unpleasant, there does not seem to be a real health concern.

This phenomenon was first described in a scientific paper in 2001. Since the article, experiences of the phenomenon have been reported by hundreds of people worldwide (US, Canada, South Africa, Finland, Iceland, Germany, Ireland and many more)."

Mikä hämmästyttää, on se ettei mulle ole kukaan tästä kertonut! No, onneksi kyse ei ilmeiseti ole mistään vakavasta. Tosi kenkkumainen juttu vaan.Toinen makumoka: Yritin tehdä itse jääteetä, ja siitä tuli ihan kamalaa! Ei olisi ehkä pitänyt käyttää piparminttuteetä, sillä mielestäni se on parhaimmillaan ilman sokeria - Jääteekannulliseen tietysti lorautin melkoisen määrän tuota valkoista ihmeainetta. Hyi! Ei auttanut siinä sitten enää jääpalat tahi sitruunatkaan. Failed!

Jotain hyvää kuitenkin: Työt alkaa Berliinissä syyskuun alussa, eli vähän ehtii vielä rentoutua ja ladata akkuja. Toisaalta on hitsin ihanaa, että tulee olemaan hommaa ja tekemistä! Huomiseksi on luvattu kesän kuuminta päivää, joten mennäänpä ehkä tsekkaamaan yksi biitsi!

2 kommenttia :

  1. Minne meet töihi ja mitä tekemään?
    Onko nuo taulut(keltareunuksiset ihmisten kasvot) sinun tekemät vai jostain ostetut,ne ovat täydelliset!!??:)

    VastaaPoista
  2. Työnkuvani tulee sisältämään asiakaspalvelua puhelimitse ja sähköpostitse, ja suomen kielellä!

    Olisivatkin! Tykkään itsekin noista tauluista tosi paljon. Olivat tässä huoneessa valmiina, kun muutettiin.

    VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>