maanantai 13. heinäkuuta 2009Det är dom

Pienoinen keskustakierros perjantaina

Viikonloppu alkoi vähän sateisissa merkeissä. Kuuron ohimenoa istahdettiin odottelemaan Nikolaiviertelin panimo-ravintolaan, jossa saa hanasta vastapantua olutta.Siinä aukiolla on tuommoinen patsas, joka pimeällä on erityisen mahtava, kun tekeleestä heijastuu vastapäiseen rakennukseen joen toiselle puolen kaksi valtavaa varjoa.


Sateen hellitettyä käveltiin ihan vieressä sijaitsevalle Berliner Domille.Ensimmäistä kertaa käytiin sen sisällä. Maksoi kolme euroa, mutta näkymä kupolista oli kyllä paitsi rahan, myös portaiden kipuamisen arvoinen.

Huipulla tuulee.


Domista ulosastuttuamme satoi taas. Päätimme käyda Altes Museumissa moikkaamassa Nefertitiä ja Kleopatraa."All art has been contemporary."

"Kaunis ihminen on saapunut" tarkoittaa nimensä.

Kivat kuosit:
Jumalattaria ja jumaliakin siellä.


Hera, Artemis ja Hygieia


Apollo, Afrodite ja Fortuna (Tykhe)


Mtv3 Helmi-testin mukaan olisin jumalattarista Persefone - ikuinen neito, Manalan kuningatar.

"Sisimmältäsi villi ja vapautta kaipaava. Ikuinen tyttönen, joka tarvitsee vaihtelua ja kyllästyy helposti. Olet vaikutuksille altis, mutta avoimuuteni valloitta.... Vaarana kehittymättömyys. Saatat myös olla taipuvainen masennukseen... Persefone on oppaanasi, kun kohtaat oman varjosi, oman mielesi pimet puolet. Ku tarkastelet omia pelkojasi tarkemmin, huomaat lopulta ettei niille olekaan mitään aihetta. Pelko on aina pahempi kuin todellisuus. Siksi on parempi kohdata ikäväkin todellisuus ja tarttua tilanteen vaativiin toimiin nopeasti, ettei aikaa ja energiaa kuluisi turhaan ja tuskalliseen pelkäämiseen. Kun oppii hyväksymään omat virheensä osaksi omaa persoonaansa, on helpompi hyväksyä myös muut ihmiset."

Pelkään ehkä eniten tällä hetkellä ampiaisia. Ovat kiilanneet hämähäkkien ohitse. Voimistunut ampiaiskammo johtuu kai vaan siitä, että ne kerrat kun pörriäiset ovat minua pistäneet, en ole itse tehnyt mitään, vaan havahtunut vasta kipuun. Siksi niitä pitää aina juosta karkuun.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>