torstai 12. maaliskuuta 2009
Sammakonmakua

Yleisin aamiaiseni Berliinissä:


Kaksi täysjyväpaahtoleipää, joiden päällä tällä kertaa margariinia, kinkkua ja Butterkäse-juustoa. Voileipägrilliin ja päälle ripotellaan aromisuolaa ja tänään myös chilirouhetta.

Iso kuppi mustaa kahvia, multivitamiini-porejuoma ja vedellä huuhdon alas kaksi kalaöljykapselia (puuttuu kuvasta.)


Tämänpäiväinen lämmin ateria:


Basmatiriisiä & Red Thai Curry -kanaa. Ei ollut kylläkään mitään makuhermoja erityisen kivasti hivelevää gourmet'ta, mutta ihan kivasti uppoavaa perusruokaa.

Tykkään jostain syystä keltaisesta riisistä. Siksi lisäsin tänäänkin keitinveteen kurkumaa ja currya kasvisliemijauheen lisäksi.
Kastike muodostuu maustamattomista kanafileistä, jotka pilkoin suupaloiksi; kokonaisista herkkusienistä (purkista); mandariinilohkoista (purkista) sekä valmiskastikkeesta, jossa mm. kookosta ja bambunversoja (Red Thai Curry). Mausteina mm. tulista currya, paprikaa ja chiliä.
Nautitaan kera Sambal Oelek -chilitahnan.

Tykkään syömäpuikolla syömisestä niin paljon, että laukkuni vakiovarustukseen kuuluikin pitkän aikaa pari syömäpuikkoja. Ostin joskus Ikeasta pakkauksen erivärisiä muovisia puikkoja, joista olen tykännyt kovin. Osa on vieläkin Suomessa, mutta niistä parhaimman värisistä, jotka olen kuljettanut Berliiniin, on yli puolet hävinnyt. Jäljellä on enää kaksi valkoista ja yksi musta.

Jostain minulle on vuoden sisällä kehittynyt haarukka-addiktio. Tai todennäköisesti se on vain voimistunut ja olen alkanut tiedostaa sen. Ruokailuvälineet ovat aina olleet tärkeitä - ei ole samantekevää millaisin välinein syö, vaan se on melkeinpä puoli nautintoa! Kyseinen haarukka on lempihaarukkani, enkä tiedä mistä se on peräisin. Kukaan ei tunnustanut sitä omakseen edellisessä muutossa (7-henkisestä kommuunista), joten sain sen ikiomakseni! Voi sitä onnenpäivää.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>